Després d'uns dies de difondre un grau màxim de tensió per les negociacions sobre la investidura, avui les portades desperten amb molta menys adrenalina. Les portades dels diaris que s'havien acarnissat en les negociacions entre PSOE i ERC, avui es pacifiquen. O falten les notícies, o han optat per un sa descans dominical. De fet, fins i tot l'ABC ignora la investidura a la portada, que dedica en exclusiva a la cimera del clima realitzant un elogi desmesurat del món dels empresaris, presentats com l'avantguarda de l'ecologia, de la mà d'una entrevista a Al Gore.

abc.750

La Razón és l'únic mitjà que manté la investidura com a tema estrella, amb una enquesta en què anuncia una caiguda espectacular del PSOE que atribueix a la negociació amb ERC. Segons aquesta enquesta, PP i Vox es consolidarien amb un notable descens de PSOE i Cs. Un pas més per tractar de deslegitimar Pedro Sánchez abans de la investidura.

larazon.750

El Mundo també es fixa en la investidura i dona per gairebé llesta l'abstenció d'ERC a la investidura de Sánchez, però reconeix que la situació podria veure's alterada per la resolució del Tribunal de la UE sobre la presó provisional de Junqueras. Malgrat tot, l'espai central de la portada el dedica a una entrevista entre Mariano Rajoy i Arcadi Espada en què en destaca les preguntes sobre l'1 d'octubre.

elmundo.750

El País destaca en portada que Calvo dona suport a Iceta i manté l'intent d'aconseguir l'abstenció d'ERC front als barons del PSOE que tracten de torpedinar les negociacions. En qualsevol cas, aquest diari intenta aprofundir amb el qüestionament del PP acusant a la secció de Madrid d'aquest partit de finançar il·legalment les eleccions.

elpais.750

La premsa catalana tampoc dedica gaire atenció a unes negociacions que ja cansen al lector. El Periódico posa en posició central el concert d'Estopa, però menciona els acords en matèria laboral entre PSOE i Podemos.  En posició molt marginal, apunta que Calvo manté l'aposta pel diàleg amb ERC a desgrat de les pressions dels barons del partit.

elperiodico cat.750 (1)

La Vanguardia obre amb una entrevista amb Aragonès que explica que els presos han de figurar dins la negociació. La foto, malgrat tot, se l'endú Carles Puyol i un article sobre "L'any que el Barça ho va guanyar tot". En petit, el gran tema mundial: "La cimera del clima s'encalla per la falta d'acord".

lavanguardia cat.750 (1)

El Punt Avui ni tan sols menciona les negociacions. En la seva portada se centra en el Barça i en la polèmica creada pel PSC amb les seves declaracions sobre la immersió. I reserva els espais més petits per a la cimera del clima i pel consell nacional del PDeCAT.

elpunt avui.750 (1)

L'Ara arracona l'aposta de Calvo pel PSC (i contra els barons del PSOE) a un extrem gairebé invisible de la portada. El diari barceloní destaca una entrevista a Carme Forcadell, qui, de forma clara reconeix que "L'estratègia que vam seguir no era guanyadora". El dossier que anuncia, una perla periodística sobre els temes que generalment es tenen tendència a ocultar: "Deportacions: la història fosca d'un retorn forçat".

portada ara