Els indults als presos polítics encara couen, i molt, entre el trident mediàtic de la dreta extrema i l’extrema dreta madrilenya. I avui dilluns és La Razón qui agafa el comandament per explicar amb bombo i platerets l’ofensiva que emprendrà el PP de Pablo Casado contra la mesura de gràcia. Ofensiva que, com no podia ser d’altra manera, serà judicial, l’única que coneixen els populars, com ens han demostrat en els darrers anys. L’intent de fer una demostració de força contra els indults a la plaça de Colón va punxar estrepitosament, i el mateix va passar amb la recollida de firmes, de manera que només els queda anar presentant recursos al Tribunal Suprem. Ja els ha admès a tràmit nou recursos contenciosos administratius contra els nou decrets dels indults, i ara hi tornaran diputats del Parlament de Catalunya, els pocs que tenen ara i els pocs que tenien el 2017. Recursos i més recursos, propaganda que tindrà poc recorregut judicial. Tret que el Suprem torni a anar per lliure...

Enquesta electoral

Es tracta, si més no, de presentar un Pablo Casado actiu i reforçat, com ho fa avui El Mundo, que amb l’enèsima enquesta electoral proclama que el PP agafa forces com la força líder del centredreta (?) i arreplega alguns suports dels votants de Vox i moooolts de l’agonitzant Ciutadans. El rotatiu madrileny, però, dona protagonisme avui a la seva portada a Mireia Vidal, un dels 34 ex alts càrrecs i funcionaris del Govern entre el 2011 i el 2017 a qui el Tribunal de Comptes els reclama més de 5,4 milions d’euros per l’acció exterior. Però no s’enganyin, no és per denunciar el setge a què es veuen sotmesos per un organisme administratiu, no. El diari aprofita el cas de la que va ser interventora general entre el 2011 i el 2016 per carregar contra Oriol Junqueras, que sent vicepresident la va fer fora quan li va fer un primer advertiment. Vidal qualifica d’aberrant que li reclamin tres milions d’euros quan ella va complir amb totes les normes. No hi ha cap tribunal penal que hagi determinat que els altres 33 no van fer el mateix.

Seguint amb el quiosc madrileny, el diari més catòlic dona la portada-pòster al papa Francesc i la preocupació per la seva salut. També té espai per exposar la indignació dels metges davant la nova llei de l’eutanàsia: exigeixen que es reguli amb urgència l’objecció de consciència. Res de nou.

Pressupostos espanyols

Per contra, El País ens exposa alleugerit com la Moncloa consolida la legislatura gràcies a la bona sintonia entre Pedro Sánchez i ERC, que enceten el camí per pactar els pressupostos espanyols. Com igual de tranquil·la respira La Vanguardia, quan afirma que el govern espanyol reactivarà tots els òrgans bilaterals amb el Govern. I a tot això, la cinquena onada de la Covid avança a dues velocitats, com recorda El Periódico: pocs contagis entre els vacunats, i descontrol entre els més joves. El juliol promet.

larazon

elmundo

abc

elpais

LaVanguardia

elperiodico

ara

elpuntavui