El debat sobre la gestió migratòria està a l'ordre del dia i es va agreujar amb la recent gira del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per tres països africans. Durant la gira, i després d'unes primeres declaracions des de Mauritània, on va defensar la "necessària" immigració, "fonamental" per a l'economia, el dirigent socialista va suavitzar el discurs davant una allau de crítiques. En la resta de parades del viatge, Sánchez va apostar per una “migració ordenada” perquè la migració irregular és un “infern” que porta a “situacions extremes d’explotació i de desigualtat per al migrant” i comporta un “risc molt evident de mort per als joves que cauen presos de les màfies que trafiquen amb els éssers humans”. El president espanyol va tornar, però el debat no es va apagar, aquest diumenge, el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, va defensar una immigració regular només si els immigrants arriben amb un contracte de treball i assumint les lleis espanyoles. En aquest sentit, va considerar que la política migratòria de la presidenta d'Itàlia, Giorgia Meloni, és més assenyada que la de Sánchez. Doncs bé, enmig d'aquestes disputes la premsa espanyola d'aquest dilluns està repleta de titulars que defineixen Espanya com un país d'acollida; la de l'opositor veneçolà Edmundo González.
L'opositor veneçolà Edmundo González va arribar a Espanya a primera hora d'aquest diumenge a la tarda després de demanar asil polític, segons va informar el Ministeri d'Exteriors. Ho va fer en un avió de les forces aèries espanyoles, que va aterrar a la base de Torrejón de Ardoz. González va viatjar acompanyat de la seva dona i del secretari d'estat d'Assumptes Exteriors i Globals, Diego Martínez Belío. El País titula: "Espanya acull Edmundo González i li concedirà asil". Exteriors va explicar diumenge que a partir d'ara començaran els tràmits de la petició d'asil, que va avançar que tindrà una resolució favorable "pel compromís d'Espanya amb els drets polítics i la integritat física de tots els veneçolans, especialment dels líders polítics". A principis de setembre, la justícia veneçolana havia ordenat la detenció de l'opositor, que es reivindica com a guanyador de les eleccions presidencials del 28 de juliol. Per la seva banda, El Mundo es refereix a l'arribada de González de la següent manera: "L'exili de González facilitat per Zapatero dona aire a Maduro". Aquest diari ha reconstruït els dies previs a l'exili que canvia el joc polític a Veneçuela, en què han jugat papers destacats els "germans Rodríguez (la vicepresidenta Delcy, ascendida recentment en adjudicar-se també el Ministeri de Petroli, i el seu germà Jorge, principal negociador de Maduro); José Luis Rodríguez Zapatero, el lobbista favorit de la dictadura bolivariana, i el cercle polític d'Edmundo, especialment l'exdiputat Eudoro González, una concessió al règim de l'entorn democristià del guanyador electoral". L'ABC, que comparteix una fotografia d'Edmundo González saludant els seus seguidors durant la campanya electoral del passat mes de juny, titula: "Edmundo González es refugia a Espanya per fugir de Maduro". L'excandidat presidencial de l'oposició veneçolana ha assegurat, ja des d'Espanya, que va rebre "pressions, coaccions i amenaces" per impedir la sortida de Veneçuela. "Volia informar-los que avui en hores del matí vaig arribar a Madrid. La meva sortida a Caracas va estar envoltada d'episodis de pressions, coaccions i amenaces de no permetre la meva sortida", ha afirmat en un missatge d'àudio gravat recollit per mitjans veneçolans.
Si mirem la portada de La Razón veurem clarament el debat sobre la immigració que comentàvem al principi: "El 64% creu que el govern espanyol falla en immigració", indica el diari sobre els resultats d'una enquesta encarregada a NC Report. Segons explica el rotatiu, sis de cada deu enquestats (64,8%) assegura que Pedro Sánchez "no està fent prou per a respondre a aquest fenomen enfront del 22,2% que avala la seva gestió i un 13% que no té una opinió formada". Els més crítics són els votants de Vox, que amb un 97,3% carreguen contra la inacció de l'executiu espanyol. Li segueixen els votants del PP, amb un 91,8%, sostenen que "Sánchez no està responent amb agilitat a aquest fenomen que fa anys que col·lapsa els recursos d'acolliment nacionals". Pel que fa als socialistes, les opinions estan molt ajustades entre els qui creuen que sí que està fent prou (40.7%) i els que no (39,0%). Què diuen la resta de portades d'aquest dilluns?