A poc a poc el camí de la justícia s’obre camí. La injustícia aplicada a la cúpula independentista per l’organització del referèndum de l’1 d’octubre del 2017 acabarà deixant en evidència l’Estat espanyol i, per sort, ja hi ha qui des del costat unionista s’adona que val més posar-s’hi bé davant la imminent derrota. Si aquest diumenge una portada crida l’atenció sobre la resta al quiosc és la de ‘El Mundo’, el primer diari de la dreta espanyola que admet la previsible desfeta a Europa.

“La nostra sentència de l’1-O és morta a Europa, la batalla està perduda”. Aquest és el titular a quatre columnes de la portada de ‘El Mundo’, que explica com ‘Magistrats del Suprem donen per feta la derrota a Estrasburg pels revessos de les euroordres, els vots particulars del Constitucional, l’anunci de reforma del delicte de sedició i els indults’.

elmundo

El mitjà, que cita fonts del Suprem no identificades, considera que els darrers passos al voltant de la sentència de l’1-O, inclòs el demolidor informe del Consell d’Europa, fa que la sentència contra el procés tingui “els minuts comptats” i per tant assumeix que la victòria és cada cop més propera per les demandes independentistes.

 Amb ‘El Mundo’ admetent que l’independentisme ha forçat un escac i mat que posarà en dubte els valors democràtics dels quals tant es vanta l’Espanya constitucional, la resta de diaris prefereixen donar sortida a temes de menys profunditat.

abc

L’‘ABC’ tira del comodí de la crisi de govern, que sempre va bé quan no es té res millor encara que només sigui per embolicar la troca. Sense res confirmat, insinuar un altre cop que hi haurà canvis a l’executiu de Pedro Sánchez sempre crida l’atenció sense comprometre a res i més quan el missatge, de fet, és buit de contingut: “Nervis en els ministres: Sánchez dilata la crisi de govern”.

larazon

Al seu torn, ‘La Razón’ aprofita un altre comodí habitual, una entrevista a un ‘gerro xinès’ com ara l’expresident José Luis Rodríguez Zapatero, que assegura que “Hi ha alternatives creatives per recuperar parts de l’Estat que va anular el TC”. Recular onze anys, a la sentència de l’Estatut, és la gran aportació d’aquest exlíder socialista. Mira que bé.

elpais

Finalment, ‘El País’ opta per un tema social, els problemes d’accés a l’habitatge, amb el següent titular: “Tinc 29 anys. Només demano un lloc assequible per viure sola”.

lavanguardia

elpuntavui

elperiodico cat.750

ara.750

Pel que fa als diaris editats a Catalunya, ‘La Vanguardia’ ofereix una entrevista al president d’ERC, Oriol Junqueras, que afirma que “L'actitud del govern espanyol és la millor en una dècada”. La resta de titulars són els següents: ‘Més teletreball’ a ‘El Punt Avui’; ‘Barcelona s’enlaira amb el Mobile i els creuers’ a ‘El Periódico’ i ‘SOS salut mental’ a l’‘Ara’.

 

Imatge principal: El rei caigut, símbol de la derrota / Pixabay