Els hits indiscutibles de la premsa escrita aquest estiu, o el que seria el mateix, les cançons de l'estiu que es repetiran dia rere dia a la premsa, són els rebrots de coronavirus i la monarquia espanyola. Les portades d'aquest diumenge ja avancen aquestes 'cançons' que sentirem cada dia durant una bona temporada. 

El País i El Periódico toquen un dels hits dels darrers dies: la capacitat de fer tests per detectar el coronavirus i la manca de rastrejadors per detectar casos positius. Perquè, a falta de vacuna, no hi ha més remei que la distància (o el confinament domiciliari que últimament està en boca de molts experts), la neteja de les mans, i la mascareta. És el que recomanen els governs als ciutadans i ara falta que els mateixos governs compleixin la seva part: aplicar un sistema de tests i rastreig.

A El País també li han filtrat la instrucció del cas Pujol i ja els ha sentenciat sense esperar al judici, on s'haurà de demostrar el que aquella instrucció afirma. El tribunal de paper ja ha dictat sentència.  EL PAIS 19 juliol

EPC 19 juliol

La foto de portada de l'ABC retrata a la perfecció com és la bronca d'uns pares al seu fill i aquest amb la cara de no entendre el perquè de tal esbroncada. La imatge de l'ABC retrata l'estat de les coses. El llenguatge corporal de Mark Rutte, el primer ministre holandés —malgrat la mascareta— no és el de qui fa un acudit sinó de qui esbronca algú, en aquest Pedro Sánchez —sense mascareta— i amb cara d'haver estat enxampat in fraganti en alguna malifeta i no té com excusar-se.

ABC 19 juliol

El Mundo i la seva cançó estrella. El rotatiu insisteix a presentar el "cas emèrit" com si fos el "cas Corinna", com volent dir que al pobre Joan Carles I, innocent, el va enganyar una aprofitada amb el seu bon aspecte i que el seu fill, Felip VI, no en sabia ni un borrall del tinglado real. 

EM 19 juliol  

La Vanguardia se centra en el debat sobre els diners europeus del pla de reconstrucció postpandèmia i, pels titulars, ens vol dir que tots ho fem malament: el Govern —que no fa prous tests ni rastreigs— i la gent —que omple les platges com si aquí no passés res—. Tothom ho fa malament excepte Miquel Iceta, esclar, a qui entrevisten.

LV 19 juliol

L'Ara llença un especial sobre la crisi de la monarquia a Espanya que pot ser profètic si són certs els rumors que avui diumenge se sabrà com ha d'acabar Joan Carles I dins la família reial. La gràcia és que el diari apunta a la institució i no a les persones, al contrari del que s'entesta a fer la premsa i els partits dinàstics, que creu que la corona és viva encara que qui la porti sigui un pinta. 

ARA 19 juliol

Precisament el destí de Joan Carles I també és el hit de la portada de La Razón que assegura que l'emèrit anirà a viure a La Quinta o a El Pardo si finalment ha d'abandonar La Zarzuela.

La Razon 19 juliol

El Punt Avui anuncia la bomba editorial de l'estiu, el llibre de Carles Puigdemont, el president exiliat, on explica què va passar aquells mesos abans de l'1-O i les setmanes posteriors. És l'última gran veu que falta per dir la seva.

EPA 19 juliol