Dilluns negre a les portades perquè hi ha hagut un assassinat amb el seu posterior funeral. Per sort no s'han de lamentar víctimes humanes i es tracta de l'enterrament que ha dut a terme la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, que aquest diumenge va donar el tret de sortida a la seva candidatura electoral amb la plataforma Sumar. Díaz va fer un acte aquest diumenge a Madrid amb l'absència de Podem: "Vull ser la primera presidenta d'Espanya", va afirmar Díaz entre crits dels assistents, i va defensar que és el moment de les dones, que volen "ser les protagonistes de la història". Com a condició per assistir a l'acte, Podem, liderat per Ione Belarra, reclamava tancar un acord amb Sumar perquè les llistes a les eleccions espanyoles de finals d'any es decidissin en unes primàries obertes a tota la ciutadania. Díaz no va acceptar i la premsa ho ha dit sense embuts "Yolanda Díaz enterra Podem"; ja ho deia ella mateixa aquest diumenge: "No acceptarem tuteles". El Mundo titula: "Díaz enterra Podemos i lluita amb Sánchez pel vot d'esquerres". En un altre titular, en aquest cas petit, el diari es fa ressò de la derrota de Sanna Marin a les eleccions finlandeses.

El Mundo
El Mundo

Primer pla de la nova participant a les eleccions espanyoles, Yolanda Díaz, a la portada de l'ABC. "Yolanda Díaz llança Sumar i enterra Podemos: 'No soc de ningú", diu el titular que afegeix que "els morats compleixen amb la seva amenaça i no acompanyen a la vicepresidenta a la presentació a la seva candidatura i el Partit Popular aplaudeix la divisió de l'esquerra". El rotatiu també dona protagonisme a un altre candidat electoral, en aquest cas a les eleccions de Madrid: l'alcalde de la capital espanyola, José Luis Almeida. "El PP pot aixoplugar a tots els que no creuen en el sanchisme". Almeida aspira a guanyar les eleccions a la seva ciutat i poder governar sense l'extrema dreta de Vox.

ABC
ABC

La portada d'El País no és massa diferent de la resta i també porta una imatge de l'acte de la vicepresidenta del govern espanyol a Madrid. A més, en clau internacional, la derrota de Sanna Marin i l'assassinat d'un bloguer prorus a Sant Petesburg. Un conegut blocaire militar prorus ha mort i 25 persones més han resultat ferides aquest diumenge en una explosió en una cafeteria a Sant Petersburg que era propietat de l'empresari de la restauració i cap del Grup Wagner, Yevgueni Prigozhin, segons el diari local Fontanka.

El País
El País

La Razón no sorprèn i tracta el tema del dia des d'un punt conservador i masclista fent befa de la vicepresidenta: "Jo, dona, no soc de ningú". Això és el que destaca el diari sobre la dirigent de Sumar, que va reivindicar les polítiques que ha impulsat com a ministra de Treball com la reforma laboral, l'augment del Salari Mínim Interprofessional, l'Estatut de l'Artista o la llei 'rider'. La vicepresidenta també es va reivindicar com a representant d'una Espanya "diversa" i "plural", que "parla diverses llengües". Díaz va afirmar que l'objectiu de Sumar no és simplement guanyar les eleccions sinó "transformar" l'Estat. 

La Razón
La Razón

El titular gran de La Vanguardia és sobre el Cas Negreira: "Tebas va aportar una prova falsa a la Fiscalia per incriminar el Barça". Precisament fa poc més d'una setmana, es va poder saber que el jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona ha admès a tràmit la querella de l'àrbitre lleidatà Xavier Estrada Fernández contra l'ex vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA) José María Enríquez Negreira i també la denúncia de la fiscalia contra el mateix Negreira, el Barça, els expresidents Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu i altres exdirectius del club per corrupció arbitral. En clau política Yolanda Díaz torna a ser la protagonista: "Yolanda Díaz es llança a la presidència sense el suport de la direcció de Podem".

La Vanguardia
La Vanguardia

El Periódico porta una entrevista que de ben segur promet titulars; el rotatiu ha parlat amb l'excomissari José Manuel Villarejo, el qual ha assegurat que "l'impuls polític de l'Operació Catalunya va venir de Rajoy". A l'excomissari li pregunten si la idea de l'Operació Catalunya venia del ministeri de l'Interior, amb Jorge Fernández Díaz al capdavant, i ell assegura que no, que l'impuls venia de l'expresident Rajoy però que els seus ministres (Soraya Sáenz de Santamaría i María Dolores de Cospedal, entre d'altres) n'estaven al corrent. Les fotografies són de Yolanda Díaz i Pedro Sánchez, que aquest diumenge en un acte a l'Hospitalet va pronosticar que la victòria de les esquerres a les eleccions del 28-M començarà a Catalunya i a tots els seus municipis.

El Periódico
El Periódico

Energia verda a la portada de l'Ara que afirma que "el pes de l'energia neta a l'Estat triplica el de Catalunya". El diari alerta que l'any passat, les renovables van aportar el 42% de l'electricitat a Espanya i un 14,2% a Catalunya. A més, afegeix que el Govern "promet accelerar els nous parcs eòlics i solars per recuperar el temps perdut". En clau política estatal protagonisme de Yolanda Díaz, que sí que va estar acompanyada de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i de la candidata de Més Madrid a la presidència de la Comunitat de Madrid, Mónica García. A primera fila hi havia l'alcalde de València de Compromís, Joan Ribó, els ministres de Consum i Universitats, Alberto Garzón i Joan Subirats, així com el líder de Més País, Íñigo Errejón.

Ara
Ara

Finalment, El Punt Avui també destaca les energies renovables però dedica la imatge al papa Francesc. El pontífex va reaparèixer aquest Diumenge de Rams a la plaça Sant Pere, on va presidir la missa que marca l'inici de la Setmana Santa un dia després d'haver rebut l'alta hospitalària. El pontífex va demostrar que està recuperat, i encara que es van notar els efectes de la bronquitis en la feblesa de la seva veu, això no li va impedir pronunciar l'homilia, en la qual va recordar que "Jesús ens demana que tinguem ulls i cor per als abandonats" del món. "Ningú no pot ser marginat", va proclamar davant de 30.000 fidels, segons càlculs de la Santa Seu. 

El Punt Avui
El Punt Avui