Compte enrere per a la constitució dels ajuntaments mentre es dona el tret de sortida a les negociacions per a la investidura de Pedro Sànchez. Dos serials que ens ocuparan els propers dies: un a punt d’acabar i amb l’incògnita (o no) de qui ocuparà finalment l’alcaldia de Barcelona, i l’altre a punt de començar. Queden però molts capítols fins arribar al desenllaç d’ambdues històries, alguns més interessant que d’altres, si es miren les portades d’avui.

La decisió d’Ada Colau de presentar candidatura malgrat no disposar (obertament) dels suports necessaris segueix ocupant l’atenció dels diaris. És El Periódico qui més se n’ocupa, i La Vanguardia, seguint la línia dels darrers dies, opta per donar ara un perfil més baix a la batalla per Barcelona potser perquè no es digui que mostra cert ciertontusiasme davant el pas endavant de l’alcaldessa en funcions.

L’altre protagonista del serial, el guanyador dels comicis a Barcelona, es pregunta a l’Ara com pot ser que Manuel Valls decideixi qui ha de ser l’alcalde de Barcelona. El rotatiu dona tot el protagonisme a Ernest Maragall, en una portada més pròpia de l’ABC que no pas de les que ens té acostumat habitualment.

Periodico

 

Ara

Els diaris de Madrid, estan més ocupats amb l’altre serial: la investidura de Pedro Sánchez. Després del capítol introductori de la tanda de contactes reials, ara ja entrem en matèria amb les trobades previstes dimarts de Sánchez amb Pablo Iglesias, Albert Rivera i Pablo Casado. "Operació Moncloa", afirma La Razón, que destaca que el president en funcions espanyol busca l’abstenció del PP  apel·lant a l’estabilitat. Així ho va recomanar la ministra portaveu divendres, quan va demanar a Ciutadans i el PP que permetessin la investidura de Sánchez amb la seva abstenció, evitant així haver de recórrer al suport dels independentistes catalans.  Un “exercici de responsabilitat” que ves per on comparteix la popular Esperanza Aguirre.

I enmig del sodoku dels pactes, Podemos analitza el perquè de la patacada que ha patit el 28-A i el 26-M, mentre es no es cansa de demanar un govern de coalició a Pedro Sánchez. Una crisis que Iglesias ha tancat amb zero autocrítica: la culpa és de la manca de lideratges i, atenció, la falta d’una marca conjunta a tot el territori espanyol. 

La Razón

Mundo

País

 

Per acabar, destacar que gairebé tots els rotatius destaquen l’inici del mundial de futbol femení i la victòria de la selecció espanyola. La Vanguardia li dona el mateix tractament que si es tractés del mundial masculí.

La Vanguardia