Cap sorpresa a les portades d’avui. Ni als diaris de Madrid, ni als diaris d’aquí. La decisió de Pedro Sánchez de convocar eleccions ha obert la batalla del 28-A i ja ens trobem en campanya (encara que no oficialment) perquè en precampanya ho estem sempre. L’excusa d’aquesta gran batalla electoral que se’ns ve a sobre fa que s’oblidin de la manifestació que ahir a la tarda va omplir la Gran Via de Barcelona.

Fa una setmana la crida als més de quaranta milions d’espanyols a fer fora Pedro Sánchez amb prou feines aconseguia aplegar 50.000 persones a la madrilenya plaça Colón. Una punxada monumental. Això, però, no va ser excusa per fer de les portades pòsters triomfalistes. Ahir, una massiva manifestació denunciava la vergonya del judici al procés i reivindicava que l’autodeterminació és un dret. Cap testimoni gràfic a les portades de la caverna mediàtica del 155. L’objectiu “elecciones ya” està acomplert. No els ha quedat altre remei, però, a aquells que encara tenen una mica de decència de reconèixer amb la boca petita que la concentració havia estat massiva. Però amb lletra petita, això sí.

Capítol a banda mereix el diari de Planeta, La Razón, que dona tot el protagonisme de la seva tapa, al prior del Valle de Los Caídos. Ell si que pot desobeir. "No se llevaran a Franco. El templo és inviolable". ABC

La razon

Pais

El Mundo

 

A casa nostra, com no podia ser d'una altra manera, la concentració contra el judici al procés, ocupa la foto principal a tots els rotatius, si bé dues enquestes ens recorden que estem en campanya i, de complir-se el que apunten, pronostiquen que ni el bloc de l’esquerra espanyola (PSOE i Podemos) ni el trifachito aconseguiran la somniada majoria per governar plàcidament. Totes dues mostres demoscòpiques, i les que vindran, porten un missatge amagat. Recorden allò del dòberman? Aquella campanya dels socialistes es quedarà curta en la batallà del 28-A.

 

AVUI

Ara

El PeriodicoLa Vanguardia