Avui s’ho menja tot la derrota de l’acord del Brèxit pactat entre la primera ministra britànica i la UE. El fracàs de Theresa May a la Cambra dels Comuns és el tema de portada de tots els diaris excepte El Mundo, la capçalera més militant en favor del tripartit PP-Cs-Vox des que se saben els resultats de les eleccions andaluses. Si el famós marcià de Chomsky llegís només aquell diari pensaria que és el Pravda del tripartit meridional.

Un detall que val la pena esmentar és la mala bava d’El Periódico en titular “Forn es desvincula de l’1-O i nega haver donat ordres als Mossos” la seva informació sobre la defensa de l’exconseller d’Interior. El diari del Grupo Zeta ha omès afegir l’adjectiu “polítiques” al substantiu “ordres”. L’adjectiu ho canvia tot i la seva omissió —és difícil que no sigui deliberada— fa quedar Forn com algú a qui tremolen les cames de cara al judici imminent de l’1-O. Si vols llegir l’escrit de la defensa sencer ho pots fer aquí.

EPC

LV

AVUI

ARA

EP

EM

ABC

LR

Sobre els arguments que els advocats dels presos polítics han presentat al Tribunal Suprem no se n’ha cantat ni gall ni gallina a les portades dels diaris espanyols. Potser és una mostra de l’actitud informativa amb què afronten el judici. Potser no.

Tampoc és cap cosa nova, perquè, des del seu empresonament, les portades madrilenyes han amagat sistemàticament tot el que no servís per empastifar-los, en un marcatge a l’home que ni la defensa del Atlètic de Madrid dels anys 70. Ni tan sols els ha fet forat que alguns dels acusats hagin demanat que es demani testimoni al rei i al President Carles Puigdemont. Algú en farà l’estudi.

La premsa britànica, a sac

Aquest dimarts convé donar un cop d’ull a les portades dels diaris britànics, que vénen que exploten:

Telegraph

Times

GUARDIAN

FT

MAIL

SUN

Mirror

Express

Scotsman

National