Joaquim Forn manté la línia de les seves declaracions davant el Tribunal Suprem durant la instrucció i dibuixa un escenari on ningú va donar ordres polítiques als Mossos i que el cos de la policia de Catalunya es va ajustar, en totes les seves decisions i accions, a la llei.

En l'escrit, Forn es desvincula de totes les decisions del Govern i el Parlament fins al juliol del 2017 que és quan arriba a la Conselleria d'Interior en substitució de Jordi Jané: "Joaquim Forn es va incorporar a aquest Govern a data 14 de juliol del 2017 en qualitat de conseller d'Interior, sense tenir la condició de diputat al Parlament. Tota la seva activitat anterior es va desenvolupar en l'àmbit de la política municipal, a l'Ajuntament de Barcelona".

Assegura que es va mantenir la mateixa línia policial de Jané: "L'anterior conseller d'Interior, el Sr. Jordi Jané, ha manifestat en la seva declaració davant l'Excm. Instructor que quan va realitzar el traspàs de cartera a D. Joaquim Forn, va tenir l'oportunitat de parlar amb ell sobre les seves intencions com a nou titular del Departament, i com aquest li va expressar que, més enllà de consideracions polítiques, els Mossos d'Esquadra (MMEE) sempre respectarien la llei i donarien compliment a totes les ordres judicials, en estricte exercici de la seva funció de policia judicia".

I es remet als testimonis, com els màxims responsables dels Mossos d'Esquadra, per avalar la seva defensa: "El comissari Ferran López té declarat que la substitució dels Srs. Jané i Batlle no va suposar un canvi de directrius pel que fa a les qüestions operatives i tècniques dels dispositius, que seguien sent preses de forma autònoma pel cos de MMEE".