Altres portades, no les d’avui, mereixerien comentari. Serien les d’abril i maig de l’any passat que van esbombar els invents que van servir per acusar nou professors de l’IES Palau de Sant Andreu de Barca de delictes d’odi i contra la integritat moral dels alumnes per, suposadament, menysprear els fills de guàrdies civils que estudien al centre, que és molt a prop de la caserna del cos armat.

S’hi van acarnissar especialment La Razón i El Mundo (a més a més dels matinals d’Antena 3 i Telecinco que presenten Susanna Griso i Ana Rosa Quintana). Avui —quina sorpresa— cap d’aquests diaris no diu res de la decisió del jutge d’arxivar les últimes tres denúncies vives sobre el cas. El mateix que va fer l'Audiència de Lleida amb els vuit mestres de la Seu d'Urgell, ara fa onze mesos clavats. A sota pots veure alguns dels Grans Èxits d’aquells dos diaris a les portades d’aquells mesos:

Razon0

Mundo0

Mundo1

Mundo2

A les portades d’avui, el cas dels mestres només mereix un retall a El Punt Avui i a l’Ara. El tema que ocupa la majoria de les primeres pàgines és l’última jugada de Pablo Iglesias, que ara vol pressionar Pedro Sánchez amb una consulta a les bases de Podemos sobre el tipus de govern de la seva preferència, si en coalició o de cooperació. No sembla que Sánchez s’espanti gaire, perquè, tot i estant en funcions, ha autoritzat gastar 2.100 milions d’euros en comprar 346 vehicles cuirassats perquè la “seguretat nacional” i la “protecció de les tropes” ho exigeix, segons explica El País. Els 190.000 militants de Podemos no gaudiran de tanta preferència. Els mestres assetjats, tampoc.

EM

LR

EPA

ARA

LV

EPC

EP

ABC