L’única cosa que ahir va acabar feliçment és l’operació de Joan Carles I, que ha anat rodona, segons indica l’ABC, el diari de bord de la Zarzuela i font més fiable de tot allò monàrquic. El Periódico diu que li han posat tres baipàs, que és com en espanyol ortodox se’n diu dels bypass. A la reial intervenció seguirà ara una reial convalescència i una reial recuperació, períodes traïdors aquests dos últims, perquè no diguis blat fins que etcètera.

La resta d’afers del dia era tot cosa inaugural o a mig coure. La reunió del G-7 a Biarritz s’ha arrencat amb Macron fent de psicòleg de Trump perquè no esguerri la trobada dels poderosos. A la tele es veia al president francès ben eixerit, mentre que el nord-americà feia posat de què coi hi faig, aquí. Ja veurem què en surt. Dels refugiats de l’Open Arms i l’Ocean Viking no se’n canta ni gall ni gallina.

Els incendis de l’Amazònia continuen cremant: El País té una foto en portada esgarrifosa si penses que ara mateix són molts quilometres quadrats de la regió que presenten aquest mateix aspecte. La Razón entrevista al ministre Ábalos i titula amb una frase de referència evangèlica a les tres negacions de Sant Pere en un sentit equívoc, perquè aquest apòstol va acabar demanant perdó i esdevingué el primer Papa. És el penúltim cap de setmana d’agost, la temperatura ha tornat a enfilar-se als termòmetres i hi ha tot de mogudes a mitges: govern espanyol, G-7, refugiats, Amazònia, guerra comercial… Per dir-ne una de pedant, les d’avui són portades de transició. No se sap cap a on, però.

LV

EPC

EPA

ARA

EP

ABC

LR