La sortida fàcil seria culpar Mario Draghi, el president del Banc Central Europeu (BCE), de tapar el dia de la Dona amb l'anunci del pla de xoc per prevenir la crisi econòmica —i que, de fet, l'inaugura— la nit del 8 de març. La realitat, però, és que ahir tots els diaris tenien sobre la taula l’oportunitat de triar entre el 8-M i el BCE, una altra d’aquelles institucions plenes de senyors on a les dones els queda molt camp per córrer.

Els resultats —cada portada— queden ben a la vista i expliquen millor que mil editorials quin és el tarannà de cada diari.

Queda molt retratat El Mundo, que entre els problemes i reivindicacions de les dones que identifica la seva mateixa enquesta opta per destacar la menys feminista i que, casualment, coincideix amb una demanda que només defensa Vox amb la boca gran, i la resta de dreta amb la boca petita. O potser no és tan electoral i no és més que una altra manifestació del patriarcat de paper —vegeu la primera de l'ABC, al fons d'aquesta peça. L’obsessió electoral se’ls menja, també en una diada com la d'avui.

ARA

AVUI

EPC

LV

LR

EP

EM

ABC