Després d'una Setmana Santa intensa, les portades es treuen les lleganyes dels ulls i tornen a poc a poc a la normalitat. A Catalunya toca menjar la mona, mentre que a Madrid la rutina ja comença avui. La premsa també ho sap. En aquest sentit, El País posa el focus en una enquesta "El PSOE se aproxima al empate con el PP tras la moción de Vox"; "Rusia se pone a la defensiva ante la falta de avances en Ucrania" o "La inseguridad atenaza a América Latina". També hi ha espai per al problema de l'habitatge i la relació entre els sous, tal com feia algun altre diari aquest cap de setmana. Aquest recollia el fet que persones de més de 35 anys es veuen obligades a compartir pis. El País, però analitza també el cost percentual que es gasten la majoria d'espanyols. "La hipoteca o el alquiler cuestan a la mayoría más del 30% de sus ingresos"; "La banca eleva la rentabilidad de los depósitos a las grandes empresas"; "Furia contra la 'brasserie' de Macron".

el pais 10 abril
 

La premsa no s'ha posat d'acord i no comparteixen notícies a la portada, tret d'alguna enquesta electoral tímida que treu el cap. El Mundo opta per "Díaz hunde a Sánchez y deja a Podemos con solo 8 diputados" i també un problema que afecta a nens i joves: "Niños y jóvenes con acceso a la pornografía: riesgo de violación". "La inflación da alas a Hacienda y recauda en dos mesos por IRPF más de 23.000 millones"; "Comandancia de Tenerife, el 'kilómetro 0' de los casos Cuarteles y Mediador". Espai a la portada també per una suposada visita del rei aquest mes d'abril, tal com ha fet altres anys. "El Emérito prevé venir a Sanxenxo en abril tras una visita a Carlos III".

el mundo 10 abril

L'ABC també dedica la portada a un tema polític: "El Gobierno evita dar la cara en más de mil comparecencias solicitadas por el PP"; "Un Ejecutivo 50 millones más caro que el de Rajoy".

abc portada 10 abril

"Feijóo supera los 140 escaños tras la moción y la irrupción de Sumar", és el titular de portada de La Razón. "El PNV apela a la nación vasca en su pugna con Bildu" i "Garamendi también cobró de falso autónomo en Cepyme".

la razon 10 abril

Què diu la premsa catalana?

La Vanguardia opta per un "Catalunya es la zona de España donde más ha retrocedido la industria". També en el fet que "El TC busca una salida al bloqueo judicial antes del semestre europeo"; "China simula el bombardeo de Taiwan en sus maniobras navales"; "Locos por Tarantino en Barcelona".

la vanguardia 10 abril

Per altra banda, El Periódico destaca que "Barcelona sufre la mayor densidad poblacional de la UE". En aquest sentit, constata que l'àrea metropolitana compta amb 9 dels 10 quilòmetres quadrats de tota la UE amb més habitants en relació a la seva extensió territorial. Així, l'Hospitalet és el més afectat. També hi ha espai per a l'inici de la campanya de la renda "La campaña del IRPF comienza con más diferencias territoriales". En política catalana hi ha teca: "Aragonès potencia la agenda exterior para mantener vivo el procés".

el periodico 10 abril

El Punt Avui se centra en la mobilitat metropolitana. "L'AMB es proposa posar en circulació 15.000 motos d'ús compartit per a tot el seu àmbit territorial". Les concessionàries de Bicing i Ambici també pedalen cap a la unificació del sistema. 

el punt avui portada 10 abril

L'ARA titula amb "Història d'un doble trasplantament". El diari narra l'operació que ha canviat la vida d'una diabètica de 33 anys. També espai per al reportatge de l'Afganistan. "Els talibans eliminen de la televisió les dones, les pel·lícules i les sèries". "Irlanda del Nord 25 anys després dels acords de pau".

ara portada 10 abril