Ja ho ha fet. El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, va defensar obertament l'amnistia per primera vegada aquest dissabte davant el Comitè Federal del PSOE. El secretari general dels socialistes va admetre que "no entrava" en els seus plans, però que faria "de la necessitat, virtut". En aquest sentit, va apostar per aquesta mesura per aconseguir el "retrobament total". Ja fa temps que la dreta mediàtica va disparant contra Sánchez perquè, encara que no ho hagués dit públicament, se sabia que era una de les carpetes que, fruit del resultat del 23 de juliol, ara estava obert a tractar. El que més ha encès la guspira entre els diaris editats a Madrid i menys propers al PSOE és que el cap de l'executiu en funcions s'emparés en "l'interès d'Espanya" per argumentar el seu posicionament favorable a l'amnistia i, més en concret, que ho fes "en nom d'Espanya". I és aquí on El Mundo i La Razón hi fiquen cullerada.

Els dos diaris recullen la frase "en nom d'Espanya" al titular per explicar la defensa de Sánchez per l'amnistia, i al subtítol destaquen que el socialista reconeix que és "l'única via" per poder formar govern i arribar a un acord amb l'independentisme. Les dues capçaleres també posen el focus en el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, i l'erigeixen com "el líder de l'oposició interna" dins del PSOE. Per a La Razón, és important assenyalar que Page no va aplaudir la intervenció de Pedro Sánchez, i és en el seu editorial on mostren de manera més visible l'enuig amb el president del govern espanyol en funcions: "Ni pels espanyols ni amb la Constitució". Per la seva banda, tot i no ser la notícia principal, l'ABC centra l'amnistia en Carles Puigdemont i 'lamenta' que Page s'ha quedat "aïllat" contra aquesta mesura de gràcia en el si del socialisme.

El pas de Pedro Sánchez per manifestar-se partidari de l'amnistia també obre les edicions dominicals de La Vanguardia, El Periódico i l'Ara —tots tres amb un to diferent—. El diari del Grup Godó també destaca que Sánchez defensa l'amnistia "per governar en l'interès d'Espanya" i explica que ho fa per "fomentar la convivència". En aquest cas, no hi ha cabuda per a les discrepàncies, sinó que s'indica que el secretari general dels socialistes va rebre "l'aval del Comitè Federal amb un aplaudiment dempeus". El Periódico, per la seva banda, emfatitza la frase de Sánchez en relació amb el "retrobament total"; i l'Ara precisa que, amb aquest moviment, el socialista "prem l'accelerador per poder tancar l'acord amb ERC i Junts la setmana que ve". A El País exhibeixen una perspectiva optimista amb el gest del president del govern espanyol en funcions i així ho reflecteixen en el titular d'una crònica: "Tot llest per a la investidura".

Més enllà de l'amnistia, el quiosc d'aquest diumenge també escalfa motors per a l'acte de jura de la Constitució espanyola de la princesa Elionor, que tindrà lloc al Congrés dels Diputats el proper dimarts. El Mundo, La Razón i l'ABC tanquen files amb ella i els primers fan un títol que ja ho deixa ben clar tot: "La jura d'Elionor referma el llaç entre monarquia i democràcia". D'altra banda, El País i l'Ara no escapen d'aquest esdeveniment: el mitjà de Prisa parla d'una "nova era", mentre que l'Ara ho interpreta com una "operació" per "salvar la monarquia". Altres notícies destacades són l'anunci d'Israel d'una "nova fase" d'una guerra que s'aventura "llarga i difícil" i la derrota del Barça al Clàssic per 1-2.  

el mundo portada 29 octubre 2023
El Mundo.
la razón portada 29 octubre 2023
La Razón.
la vanguardia cast portada 29 octubre 2023
La Vanguardia.
el periódico portada 29 octubre 2023
El Periódico.
ara portada 29 octubre 2023
Diari Ara.
el pais portada 29 octubre 2023
El País.
abc portada 29 octubre 2023
ABC.
el punt avui portada 29 octubre 2023
El Punt Avui.