Acabem l’any amb portades apocalíptiques. El llop ja és aquí perquè Pedro Sánchez ha claudicat davant dels populistes i dels independentistes. Així presenta la caverna mediàtica els acords tancats i presentats per a la investidura de Pedro Sánchez, en espera que el consell nacional d’ERC doni el vistiplau a l’abstenció dijous.

Ha plogut molt des de l’abraçada del 12 de novembre, quan Sánchez i Iglesias van tancar el preacord per a una coalició de govern. I avui, un mes i mig després, tornen a ser els protagonistes de les portades que donen per segellat l’acord per a la investidura, si bé aquest cop hi trobem més encaixades de mans que no pas abraçades. L’excepció és l’ABC, que dona tot el protagonisme de la seva portada pòster al líder socialista: “Sánchez claudica” i acata totes les exigències d’independentistes i populistes.  

Però el rotatiu no és queda aquí i deixa Sánchez com un mentider. Així recorda com l’any 2014 va dir que mai pactaria amb populistes “perquè és el camí de la Veneçuela de Chávez”, i més recentment, el setembre passat, va arribar a dir que no podria dormir tranquil si pactava amb els de Pablo Iglesias.

Precisament a aquestes sonades declaracions es refereix El Mundo a la seva portada quan parla de “El govern del insomni” i prepara als seus lectors per a un executiu que ha capitulat davant els populistes i els independentistes que es carregarà tot allò de bo que van fer els governs del PP i derogarà part de la reforma laboral, limitarà els lloguers i l’escola concertada. I el que és pitjor, adequarà l’estructura de l’Estat a les nacions de Catalunya i Espanya. El mateix explica La Razón, que ven l’abraçada de Sánchez i Iglesias amb aquest missatge apocalíptic: “Espanya per una investidura”, i editorialitza sobre “El pitjor govern possible”. El llop, com veuen, ja és aquí.

ABC 31 desembre

EM 31 desembre

LR 31 desembre

El Pais 31 desembre bona

Més plans, com sol passar quan es tracta de mirar a la Moncloa, les portades de La Vanguardia i El Periódico que ja veuen la llum al final del túnel. L’Ara, de la seva banda, se centra en els acords entre el PSOE i ERC i el compromís dels socialistes a permetre una consulta. Però no s’enganyin, no serà sobre la independència, sinó sobre els resultats de les negociacions. El Punt Avui mira cap una altra banda i posa l’atenció en el “gest” de l’Advocacia de l’Estat.

LV 31 desembre

EP 31 desembreARA 31 desembreAVUI 31 desembre