Era un secret a veus que acabaria caient, però no ha estat fins al 2 d’agost del 2019 que la Fiscalia Anticorrupció ha demanat que la lideresa del PP de Madrid sigui imputada per corrupció. Han passat més de deu anys des que van esclatar els primers casos de corrupció al PP madrileny, però Esperanza Aguirre sempre s’havia salvat, pels pèls. Fins ara. I val a dir que la premsa amiga madrilenya i la que no ho és tant no ha estat cruel amb la que durant dècades va estar al capdavant del partit a Madrid. No amaguen la petició del ministeri fiscal, però tampoc el magnifiquen, dedicant crides discretes a les seves portades.

La que al seu dia es va presentar com una víctima de la corrupció, aquella que feia com si Gürtel, Púnica no anés amb ella i no s’estava d’apuntar a Mariano Rajoy com el culpable d’aquest desori està a punt de caure. Però sembla que avui no hi ha ganes de fer llenya de l’arbre caigut. Serà que la corrupció (de segons qui) ja no ven...

Millor posar tota l’atenció en Navarra i “la socialista Chivite, presidenta de Navarra amb el permís de Bildu”, segons proclama l’ABC. La investidura gràcies “als hereus d’ETA” i la determinació d’Arnaldo Otegi de fer els homenatges que facin falta als presos, és el que més preocupa i ocupa a la premsa de Madrid, on una tercera dona ressuscita després d’un llarg temps de silenci. María Dolores de Cospedal, que va abandonar definitivament la política el novembre passat després de sortir esquitxada pels sucosos àudios del comissari Villarejo, reapareix, de vacances a Palma, per donar quatre consells a l’ara president del PP. L’exsecretària general del PP aconsella des de La Razón a Pablo Casado, que és allà on és gràcies a ella i a la seva rivalitat amb Soraya Sáenz de Santamaría, que seria “un error” desaprofitar l’experiència del PP. I un altre consell, cal unir el centre dreta perquè treballi plegat. Vaja, que si vols ocupar la Moncloa i fer fora els socialistes potser que et centris una mica company, li ve a dir.

El Mundo

ABC

La Razón

La Vanguardia

El trencament del pacte signat el 1987 entre Ronald Reagan i Mijaíl Gorbachov és una altra de les qüestions que ocupa un lloc destacat a les portades. Donald Trump i Vladimir Putin obren la porta a una nova escalada militar.

El País

ARA

El Periodico

El Punt AVUI