La tràgica mort de la llegenda de la NBA, Kobe Bryant, i la seva filla en un accident d’helicòpter ocupa aquest dilluns les portades dels diaris que ens trobem als quioscos. Bryant, amb seu càlid somriure, rep el reconeixement que es mereix, i no només als rotatius esportius. Comença així una setmana en que cadascú lliura la seva particular batalla, ja sigui en el camp de la política espanyola o de la catalana.

La caverna mediàtica madrilenya segueix amb la seva persecució implacable a Pedro Sánchez i el seu govern de coalició. Tot allò que fa o no fa és motiu de crítica desfermada. Segueix així el serial veneçolà amb la crisi oberta per l’estada-visita-onosesapquè de la número dos del govern de Maduro a l’aeroport de Barajas i la decisió de Sánchez de no rebre el líder de l’oposició a Maduro, Juan Guaidó. Així La Razón ens il·lumina sobre aquesta última qüestió afirmant que el president espanyol va renunciar a reconèixer Guaidó en el pacte amb Podemos.

Per la seva banda, El Mundo ens ve a dir que no són ells els únics que estan més que preocupats per la manera de fer del nou govern de coalició. “El caos del govern dispara les crítiques del PSOE a la Moncloa”, asseguren i apunten a Ivan Redondo, l’assessor de Sánchez, com el principal culpable. A Ferraz, afirmen, els preocupen com s’està portant la qüestió de Veneçuela i també la reforma del delicte de sedició o les relacions amb Bildu.

Es tanca el trio amb l’ABC, que aquest cop posa el focus en l’ús per part del president espanyol de l’únic helicòpter de rescat la Guàrdia Civil a Mallorca per sobrevolar les zones afectades pel temporal Gloria a les Balears i impedir, d’aquesta manera, que s’utilitzés en la recerca del campió d’apnea de les Balears, David Cabrera.

larazon

elmundo

abc

elpais

En el cas de Catalunya, La Vanguardia segueix amb la seva persecució implacable al president Quim Torra, a qui acusa de posar en risc la legislatura amb el seu pols amb el Parlament. Tot això en espera de com donarà resposta la cambra catalana a la decisió de la Junta Electoral Central sobre la pèrdua de la condició de diputat. L’Ara posa el focus en la manca d’acord entre JxCat i ERC davant aquesta qüestió.

lavanguardia

ara

elperiodico

elpuntavui

L'adeu a Kobe Bryant

el9

sport

mundodeportivo.

marcaas

Los Angeles Times