S’acosta la celebració del debat d’investidura i les portades, com no pot ser d’altra manera, no hi són alienes. Ara bé, mentre la caverna mediàtica madrilenya segueix sense pair l’inevitable, un govern de coalició PSOE-Unidas Podemos amb l’abstenció dels independentistes d’ERC (i també, no ho oblidin, del PNB i Bildu), la premsa editada a Barcelona ja ha passat pantalla i posa el focus en la composició del futur govern de Pedro Sànchez. Un cop més, dues mirades ben diferents.

L’ABC no ha encaixat que el pacte entre socialistes i republicans reculli la celebració d’una consulta a la ciutadania sobre els acords adoptat a la mesa de negociació. No amaguen l’al·lèrgia que els provoca una consulta democràtica, ni que sigui a la comunitat de veïns.

Aquesta tossuderia contra el pacte també la trobem a El Mundo. En aquest cas, però, la posa en boca dels militants socialistes, que segons una enquesta del rotatiu madrileny rebutgen el suport dels republicans a la investidura. Preferirien, diu el rotatiu, un acord amb el PP. Però aquí fan trampa, molta trampa. Sustenten aquesta afirmació sumant totes les variables possibles en què els populars o s’abstenen o bé pacten amb els socialistes i els ciutadans d’Arrimadas. Un miratge, vaja.

I qui segueix amb les conxorxes és La Razón, que un cop passat el capítol del pressing a l’Advocacia de l’Estat sobre la immunitat de Junqueras, ara posa el focus en la Junta Electoral i les pressions que estaria rebent des de la Moncloa per “salvar Torra” de la inhabilitació aquest divendres. Tot, segons el diari de Marhuenda, per no entorpir la investidura.ABC 2 gener

EM 2 gener

LR 2 gener

EP 2 gener

L’altra mirada arriba des de Barcelona, on tant La Vanguardia com El Periódico fan les tradicionals travesses sobre la composició del nou govern de coalició, que segons el rotatiu dels Godó, se sabria dimarts un cop el Congrés doni llum verda a Pedro Sánchez. I com sempre, molta travessa, però sense mullar-se ni un pèl. A Sánchez li agrada donar sorpreses, ens diuen, i poca cosa més que no sigui conegut.

LV 2 gener

El Periodico 2 gener

El Punt Avui, per la seva banda, explica la tossuderia de Sánchez per ser investit com més aviat millor per la por al que pugui decidir el magistrat del Suprem Manuel Marchena en aplicació de la sentència del TJUE sobre Junqueras i l’efecte que podria tenir a ERC.

AVUI 2 gener

ARA 2 gener