Portades soporíferes aquest dilluns, més pròpies de ple estiu que no del que està passant a la política espanyola i catalana, a les portes d’una investidura encara oberta i amb la crisi latent entre JxCat i ERC. En aquest context, millor mirar cap a una altra banda i donar protagonisme al soldat volador que deixar tothom bocabadat als Camps Elisis ahir diumenge durant la celebració del 14 de juliol, dia nacional de França.

Mentre a França celebra amb la pompa tradicional els actes de l’aniversari de la presa de la Bastilla i la fi de la monarquia absoluta, Espanya segueix sense govern amb la investidura de Pedro Sánchez encara a l’aire i amb l’amenaça d’una nova convocatòria d’eleccions. A l’espera que el tema evolucioni, els diaris de Madrid opten per deixar el tema en pàgines interiors. Només La Vanguardia s’ocupa del tema i obre la seva portada assegurant el president en funcions refreda l’opció de convocar eleccions. Els socialistes espanyols tenen clar que aconseguirien augmentar el seu avantatge, però també hi veuen riscos diuen. Elemental. El rotatiu dels Godó també allunya la possibilitat d’un avançament electoral a Catalunya després de la sentència de l’1-O, tal com ha assegurat el president Torra. Les urnes, per ara, al magatzem.

I enmig de tot plegat, Iñigo Errejón, l’efant terrible que ha estat el responsable de que la Comunitat de Madrid torni a mans de la dreta per haver dinamitat Podemos és el protagonista de la portada d’El Mundo on deixa ben clar que hi ha espai per una altra força progressista. Més dinamita contra Pablo Iglesias, que no se’n surt per convèncer Sánchez de fer un govern bicolor. Veure’m que en trobarem d’aquí una setmana quan comenci, per fi, el ple d’investidura.

La vanguardia

EL PAIS 15 juliol

EP 15 juliol

ABC 15 juliol

LARazonEL MUNDO 15 juliol

ARA 15 juliol