Després de saber-se que la Comunitat de Madrid s'ha convertit en el territori que més PIB aporta a Espanya superant Catalunya el diari conservador ABC ha aprofitat per posar-ho en portada realçant els mèrits dels governs del PP de Martínez-Almeida i Díaz Ayuso i acusant a l'independentisme i el procés de ser els culpables principals d'aquest canvi de tendència.

De fet, aquesta portada podria ser vista com una mostra de complex d'inferioritat o "cosmopaletisme", perquè el PIB té poc a veure amb ser “liberal i obert”, adjectius que atribueix el diari a Madrid. a més, són conceptes o adjectius que poc expliquen la trajectòria de l'economia d'un territori, són, literalment, adjectius buits el que usa l'ABC.

Aquests adjectius atribuïts a Madrid comporten, segons ABC, que Catalunya i la seva economia són tot el contrari a la capital d'Espanya, per tant que no són ni obertes ni liberals i que el procés, principal culpable d'aquesta baixada de posició, és tot el contrari de Madrid, posem per cas que són tancades i antiliberals, per exemple.

ABC

A més, el diari monàrquic espanyol col·loca una magnífica fotografia de les quatre torres de Madrid, un dels centres econòmics de la capital espanyola, durant el crepuscle, fet que no té res a veure amb el titular, que és plenament polític i té molt poc a veure amb les empreses de la Comunitat.