L'exministre d'Interior de Mariano Rajoy Jorge Fernández Díaz està a punt de deixar l'escó al Congrés dels Diputats, ja que Pablo Casado no li ha posat el nom en cap llista, però ja ha trobat una feina nova. Segons assegura Eldiario.es, l'exministre ingressarà al patronat de la Fundació Teresa de Ávila, que s'encarrega de la coordinació, gestió i administració de les activitats de la Universitat Catòlica d'Àvila (UCAV).

Aquest no és el primer contacte de Fernández Díaz amb la Universitat, ja que ell mateix va contractar aquest centre catòlic per formar els inspectors de l'Escola Nacional de Policia d'Àvila. Ara bé, un portaveu de l'exministre ha explicat a l'esmentat diari que el nou càrrec "no suposa el cobrament de cap salari".

La UCAV està vinculada amb l'Església i amb el sector del PP més proper a organitzacions com l'Opus Dei i els Legionaros de Cristo. La Universitat d'Àvila es va posar en marxa el 1996, gràcies al suport del govern de José María Aznar.

El 2016 Fernández Díaz va contractar els serveis de la Universitat perquè formés els nous inspectors de policia. Aquesta decisió va ser molt polèmica perquè posava fi a la col·laboració que la Universitat de Salamanca, de caràcter públic, havia mantingut amb la Direcció General de Policia durant 28 anys. 

Fernández Díaz va justificar la decisió d'encomanar la tasca a la UCAV al·legant motius econòmics. L'exministre va assegurar que la formació al centre d'Àvila costava la meitat que a Salamanca.