Els productors de ponsètia han notat un cert alentiment del ritme de vendes aquest Nadal. La comercialització ha començat "més lenta" i assenyalen la "incertesa política" com un dels factors distorsionadors. La producció de ponsètia està fixada en uns dos milions de plantes per aquesta campanya però aquest any les comandes són més petites i es fan d'una manera més esglaonada. Enguany, a més, la producció de km 0 estrena el segell de qualitat 'Cultiu d'Aquí', que diferencia les plantes cultivades a Catalunya de les que arriben d'importació.

Miquel València, un dels productors del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, augura un bon final de campanya, tot i un inici "fluix" de vendes. La novetat d'aquesta temporada és l'aposta per promoure la producció km 0 'Cultiu d'Aquí', que garanteix plantes més fresques perquè no tenen transport ni hores de càmera frigorífica. El creixement de la qualitat va lligat al del preu, i la "incertesa política" ha afectat a la comercialització, encara que "la gent s'espera molt al final per fer les compres", ha assegurat València. 

A més, enguany la qualitat de la planta té un nivell òptim gràcies a la bonança meteorològica. Habitualment el principal temor dels productors és la humitat i com no n'hi ha hagut, la planta s'ha cultivat més sana. A més, les altes temperatures fins ben entrat el mes d'octubre ha propiciat unes ponsèties més vigoroses.