La defensa de Clara Ponsatí ha demanat la compareixença de diversos polítics espanyols en el judici a Escòcia per l'euroordre d'extradició que s'ha de fer l'any que ve. Entre ells hi ha Mariano Rajoy, Pedro Sánchez, Josep Borrell i Santiago Abascal. També s'ha demanat la citació de Soraya Sáenz de Santamaría, Fernando Grande-Marlaska i Manuel García-Margallo. 

L'advocat de Ponsatí, Aamer Anwar, ha dit a la sortida dels jutjats d'Escòcia que "Catalunya no pot estar gestionada pel règim del terror".

Ponsatí ha comparegut aquest matí amb el seu advocat, Aamer Anwar, als jutjats i ha presentat la seva petició de testimonis. El lletrat defensa la seva citació i ataca els principals líders dels partits polítics espanyols, dels quals considera que estan "acusats d'infringir l'estat de dret per perseguir aquells que l'únic delicte que van cometre va ser protestar pacíficament i demanar la independència".

També es demana que se citin "juristes i organismes de drets humans" per demostrar la "manca d'imparcialitat en el judici dels presos polítics catalans". 

Avui, un cop acabada la vista, l'advocat de Ponsatí, en declaracions a la premsa, ha dit que "el moviment independentista és més gran que qualsevol presoner o exiliat".