La consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, ha negat aquest dissabte que s'estigui adoctrinant nens a les escoles o que se'ls porti a manifestacions, tal com publiquen alguns mitjans. "Aquestes notícies no són certes senyor ministre. Això és mentida", ha respost al ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, després que aquest hagi ordenat una inspecció sobre aquesta qüestió.

Segons ha afirmat Ponsatí a RAC 1, que s'acusi l'independentisme de "reclutar" nens forma part de "l'operació Catalunya II". "Són tot al·legacions sense fonament", ha dit. La consellera sí que ha dit que li consta que alguns estudiants de Batxillerat van voler participar en una manifestació, però ha considerat que això "forma part de l'expressió democràtica", i ha recordat que quan ella era jove també va fer-ho mentre estava a l'institut. "El que és trist és que més de 40 anys després ens trobem en una situació similar", ha lamentat.

Ponsatí també ha replicat al delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, que va enviar una carta als directors. "L'amenaça del senyor Millo és senzillament una vergonya. Ell no és ningú per escriure als directors. Insulta la dignitat personal i professional dels directors, que són servidors públics, persones preparades i cultes, que pensen i actuen amb llibertat i saben quines són les seves responsabilitats", ha afirmat. La consellera ha assegurat que seran els responsables de l'administració els qui obriran els locals de votació i no els responsables dels centres.