L'eurodiputada i exiliada Clara Ponsatí ja ha reaccionat a la decisió del Parlament Europeu d'aixecar la seva immunitat i la de Carles Puigdemont i Toni Comín. En una piulada minuts després de la votació, Ponsatí ha assegurat que avui se sent "més immune que ahir" tot i no estar vacunada i veu la votació com un bri d'esperança per la causa independentista. 

Segons ha explicat, el fet que hi hagi hagut 248 vots en contra i 46 abstencions l'omplen de força "per lluitar la següent batalla". "No ens rendirem", ha clamat en una piulada.

D'altra banda, a l'espera que comenci la roda de premsa d'aquest migdia en què els tres eurodiputats valoraran la decisió, Toni Comín també ha llançat el mateix missatge breu i clar a les xarxes: "No ens rendirem"

La votació de l'Eurocambra

El resultat de la votació de Puigdemont ha estat percentualment inferior que a la comissió, amb 400 vots a favor, 248 en contra i 45 abstencions. Això representa un 57,7% dels vots emesos. Dotze eurodiputats no han votat. Al comitè d'Afers Jurídics els vots a favor van ser un 60%. En el cas de Comín i Ponsatí, han tingut 404 vots a favor del suplicatori, és a dir un 58,2% dels vots, 247 en contra i 42 abstencions

El president del Parlament, David Sassoli, haurà de comunicar de manera immediata a les autoritats espanyoles la decisió.

Populars, socialistes i liberals sumen 417 escons dels 705 que té la cambra. Són les famílies polítiques on s'integren PP, PSOE i Ciutadans. Vox forma part del grup dels Conservadors i Reformistes Europeus (ECR), que tenen 63 eurodiputats en total.

Fonts del Partit Popular Europeu (175 eurodiputats), dels liberals de Renovar Europa (97 eurodiputats) i dels socialistes europeus (145 eurodiputats) asseguraven que la seva posició seria votar a favor del suplicatori. L'ECR no va indicar posició de grup. En canvi, els Verds/ALE (73 eurodiputats) i l'Esquerra Unitària Europea (39 eurodiputats) han votat en bloc en contra d'aixecar la immunitat als tres independentistes.

Per superar els 245 vots, els eurodiputats de JxCat haurien d'haver obtingut vots d'altres formacions polítiques més enllà de l'esquerra europea. Per exemple tant el cap dels socialistes maltesos, Alfred Sant, com l'eurodiputada socialista flamenca Kathleen Van Brempt s'han oposat a l'aixecament de la immunitat.

 Imatge: Clara Ponsatí / Europa Press