L'eurodiputada Clara Ponsatí i el filòsof Jordi Graupera han presentat aquest divendres el seu nou projecte polític Alhora amb la intenció de presentar-se a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 12 de maig. La intenció de Ponsatí i Graupera era explicar els detalls del seu projecte el 23 d'abril al Teatre Borràs, però el fet que s'hagin avançat els comicis ha precipitat la decisió d'ambdós de registrar Alhora al registre de partits polítics (ho han fet aquesta mateixa setmana) per tal de poder presentar-se a aquesta convocatòria electoral. En una roda de premsa, tant l'exconsellera com el filòsof han explicat la seva intenció de presentar llistes a les quatre demarcacions —Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona—, però han evitat aclarir qui encapçalarà la llista i qui serà el presidenciable de la candidatura.

En aquest sentit, Ponsatí i Graupera han detallat que, per poder oficialitzar la seva candidatura, necessitaran recollir signatures que els permetin presentar-se. Concretament, han apuntat que els fa falta tenir 500 voluntaris per poder aconseguir aquestes firmes i que, en aquests moments, en tenen prop de 350. El procés per recollir les signatures l'hauran de fer entre el 18 de març i el 5 d'abril. Sobre Alhora, l'han volgut diferenciar de Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP perquè, sostenen, aquests tres partits "han renunciat a fer la independència". De fet, reivindiquen que la seva força és necessària per "treballar per l'alliberament nacional i no per a l'estabilitat espanyola, com estan fent tots els partits". El filòsof ha estat molt contundent contra els juntaires, ja que ha assegurat que el seu projecte "no té res més a oferir que un hipotètic retorn" del president Carles Puigdemont: "És una esperança que ja ha decebut tantes vegades". Preguntada per la possibilitat d'arribar a un acord amb la llista cívica de l'Assemblea Nacional Catalana —aquest dissabte es coneixerà el resultat de la consulta als socis de l'entitat—, l'eurodiputada ha descartat una possible entesa o coalició: "No escoltarem cants de sirena".

L'acte del 23 d'abril

Clara Ponsatí i Jordi Graupera ja van donar el tret de sortida a Alhora el passat 4 de març. Aquell dia, ambdós van anunciar que presentarien el nou partit independentista en un acte al Teatre Borràs de Barcelona, que tindrà lloc el dia de Sant Jordi (23 d'abril) a les 18:30 hores i 20:30 hores. El preu de l'entrada per assistir a la presentació és de 12 euros. En una piulada, destacaven: "Independència i bon govern, alhora". Graupera postulava que "al país li cal un tomb". De fet, ja feia temps que es parlava de la possibilitat que Clara Ponsatí fes un nou partit, ja que es va desmarcar de Junts. El mes de juliol va carregar contra l'estratègia de l'exili. Després de la decisió del TGUE, considerava que la sentència marcava un "final d'etapa" que hauria de "fer rectificar la manera com l'independentisme ha gestionat les expectatives polítiques de les estratègies posteriors al 2017".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!