L'eurodiputada Clara Ponsatí va carregar ahir al vespre davant del ple del Parlament Europeu contra els negocis de la família reial espanyola amb Aràbia Saudita per a l'exportació d'armes i amb la connivència del govern de Pedro Sánchez. Ponsatí ha denunciat que l'executiu espanyol no només ha rebutjat investigar els negocis del rei emèrit, Joan Carles I, sinó que "ha participat en el seu encobriment enviant-lo a Abu Dhabi perquè es pugui amagar de la justícia suïssa".

“Els interessos corruptes d’un estat membre no poden passar per sobre de les nostres obligacions morals”, ha declarat davant del ple per reclamar que s'acabi amb aquestes pràctiques.

Prèviament, Ponsatí ha denunciat que les repetides crides del Parlament a aturar les exportacions d’armes a Aràbia Saudita han estat ignorades, i que a Espanya, amb una "llarga tradició" en aquest sentit, el govern de Sánchez va autoritzar l'any passat vendes de fins a 400 milions d’euros.

Pel que fa la família reial, ha explicat que les relacions comercials amb el govern saudita són un negoci familiar de la Casa Reial i que ha estat així amb la complaença de tots els governs espanyols des del 1975. 

“Per sort, els afers del rei Joan Carles amb els seus amics saudites per fi estan sent investigats, però no a Espanya, sinó a Suïssa”, ha recordat en referència a la causa oberta per la Fiscalia suïssa contra el rei emèrit per un compte de 100 milions de dòlars.