El politòleg Pepe Fernández-Albertos ha deixat en evidència el president de Ciutadans, Albert Rivera, pel seu argument que la llei electoral espanyola beneficia els nacionalistes catalans. Fernández-Albertos ha deixat clar que no és així, sinó que beneficia els partits guanyadors, i especialment el PP a Espanya.

Tot ha començat quan Rivera ha assegurat en un tuit que el PP "no vol que tots els vots valguin igual" i que en sortiran beneficiats els nacionalistes [catalans].

El politòleg l'ha replicat indicant gràficament que és una queixa en realitat contra el partit guanyador dels comicis. "Tens 6 caramels per repartir equitativament. A Pedro li'n dones 3, a Eva 2 i a Luis 1", posa com a exemple. Al seu entendre, la queixa de Ciutadans seria llavors: "El sistema beneficia Eva, perquè de 6 s'endu 2, el doble que Luis". Però no té en compte els resultats ni el guanyador. "En això es resumeix el "nostre sistema electoral beneficia els nacionalistes [catalans]", afegeix. 

Fernández-Albertos ha afirmat que el model beneficia el PP, però s'ha mostrat decebut perquè ha arrelat la versió de Rivera contra els nacionalistes catalans.