Les diputades Gemma Lienas i Anna Caula, de Catalunya Sí que es Pot i Junts pel Sí respectivament, han aprofitat la celebració del Dia internacional de la dona treballadora per preguntar al Govern en la sessió de control sobre les polítiques dutes a terme en aquest àmbit.

Lienas ha preguntat sobre els motius pels quals no s’ha avaluat el Programa d’intervenció integral contra la violència masclista. Així mateix, ha retret al Govern “no fer servir tots els recursos per eradicar la violència masclista”, cosa que comporta “la falta de places en els centres d’acollida, una certa sensació d’impunitat dels agressors i una doble victimització de les dones que se senten mal ateses quan pateixen una agressió sexual”.

Com a resposta, la consellera Neus Munté ha assegurat que “no és veritat que amaguem informació” i ha recordat que ja s’ha avaluat el Programa d’intervenció contra la violència masclista i que “estem treballant en les conclusions”. En referència a les polítiques del Govern per eradicar la violència masclista, Munté ha destacat deu punts rellevants per incorporar al programa, entre els quals destaquen “la coeducació o una major implicació dels mitjans de comunicació” entre d’altres.

La diputada de Junts pel Sí Anna Caula ha preguntat al Govern sobre el seu compromís per tal de corregir la desigualtat. En aquest sentit, ha enaltit la campanya “On són les dones” que fa un recompte del percentatge de dones que escriuen articles d’opinió als mitjans.

Munté ha reconegut que “queda molta feina per fer” però ha aprofitat l’ocasió per “refermar el compromís del Govern i reconèixer la tasca de les dones”. En aquest sentit, ha recordat que es disposa d’un “cercador d’expertes, l’observatori de la igualtat de gènere i s'estudis que s’estan fent al Servei d’Ocupació de Catalunya per tal de reduir la bretxa salarial".