2.500 persones, segons els Mossos d'Esquadra, s’han concentrat aquest vespre a les portes del Parlament per transmetre el seu suport a la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, després que la Fiscalia hagi presentat una querella contra ella per delictes de desobediència i prevaricació.

La cita era a les 19h al davant de la seu del Parlament, al Parc de la Ciutadella de Barcelona, però una hora abans ja han començat a arribar els primers manifestants. Entre els assistents, moltes estelades, cartells amb el lema "Sense Por" -promogut per la CUP- i crits d'independència.

A banda dels diputats de JxSí, la CUP i CSQP no hi han faltat l'expresident del Parlament, Joan Rigol, i l'expresidenta, Núria de Gispert, el jutge Vidal o el diputat d'Esquerra al Congrés, Gabriel Rufián, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. L'expresident Artur Mas ha excusat la seva absència per motius d'agenda.

Quan passaven uns minuts de les set del vespre, la presidenta del Parlament ha sortit per la porta principal de l'edifici i ha esclatat un gran aplaudiment, seguit de consignes en suport de Forcadell, que ha respost el gest visiblement emocionada. 

"Això no va de mi, no va d'una persona sinó de democràcia. Per tant, estem de sort perquè en aquest país de demòcrates n'hi ha molts. Estic molt contenta i molt feliç", ha afirmat Forcadell.

Forcadell, que s'ha apropat a saludar els concentrats, ha rebut múltiples mostres de suport. Després d'un primer intent de saludar els concentrats, ha tornat a la filera amb els diputats i membres de la societat civil i han cantat Els Segadors. 

Un dels moments més emotius ha estat la intensa abraçada amb el diputat de JxSí, Lluís Llach. 

La presidenta de la cambra ha volgut agrair personalment l'assistència a tots els companys i, després, s'ha tornat a apropar a saludar els ciutadans que encara estaven concentrats.

Sense Por

Una de les consignes que més han repetit els manifestants ha estat el lema "Sense Por" i, fins i tot, Jordi Turull (JxSí) ha agafat un dels cartells que portaven els diputats de la CUP.

En declaracions als mitjans de comunicació, Turull ha tornat a lamentar l'actitud de l'Estat: "Tenim un Estat que dia a dia dinamita les institucions democràtiques. Si busquen responsables, som 72 diputats en nom de més de dos milions de persones. Demanem que ens deixin en pau". 

En la mateixa línia, la republicana Marta Rovira ha reiterat que totes les qüestions que l'Estat vulgui convertir en un expedient judicial, "nosaltres les tornarem a portar al Parlament i convertir en el que són: una qüestió política i democràtica".