Encara no havien passat 24 hores de la sentència del Tribunal Suprem que ratificava la inhabilitació al president Quim Torra, quan des de l'Audiència Nacional han confirmat l'absolució de tots els processats per la sortida a Borsa de Bankia, inclòs Rodrigo Rato, expresident de l'entitat i exvicepresident del govern espanyol amb el PP de José María Aznar. Les dues sentències consecutives en el temps han despertat la indignació de molts polítics, la majoria catalans. Cal recordar que el cas Bankia allibera de pagar qualsevol pena a 33 persones imputades per delictes d'estafa a inversors i falsedat comptable.

El vicepresident Pere Aragonès, ha escrit a twitter: "La inhabilitació de Torra i l’absolució de Rodrigo Rato demostra la doble vara de mesurar dels tribunals espanyols: sentències a mida en funció del color polític. Estat de dret? Patètic".

L'eurodiputada Clara Ponsatí tampoc s'ha callat: "El TOP absol Rodrigo Rato i la resta d'acusats per la sortida a borsa de Bankia; tot en ordre".

 La diputada de Junts per Catalunya, Gemma Geis, ha denunciat que "es dictin sentències en benefici de l'estat".

I no només els polítics catalans han carregat contra aquesta incongruència. El diputat valencià de Compromís al Congrés, Joan Valdoví, ha publicat un vídeo on desgrana les vergonyes de la justícia espanyola: "Avui més que mai cobren vigència les paraules de Jaume I, vergonya cavallers, vergonya. La sentència de Bankia és motiu de vergonya, una entitat que ens ha costat a tots 22.000 milions d'euros".

I qui, novament, ha estat directe i ha il·lustrat millor que ningú les dues sentències és l'economista Xavier Sala-i-Martin: "Condemna a Quim Torra i absolució de la plana major de Bankia. Dos exemples de per què el Partit Popular vol controlar la cúpula judicial en menys de 24 hores: mantenir la sagrada unidaz i mantenir l'economia extractiva que els fa rics". I acaba amb el hastag "Marca España".