La Guàrdia Civil ha denunciat el senador de Vox per Ceuta, Juan Ros Alcaide. Ahir a la tarda, es van personar en el seu domicili malagueny d'Alhaurín de la Torre i es van trobar la seva dona ferida. Ros va reconèixer haver-la pegat. La víctima, una dona de 61 anys, va assegurar que no volia posar una denúncia i davant la immunitat de què gaudeix aquest polític d'extrema dreta per pertànyer al Senat, els agents es van limitar a la seguretat de la víctima durant tota la nit. Però no el van detenir.

Posteriorment, la Guàrdia Civil va informar al jutjat de guàrdia de Violència de Gènere i aquest dimecres se li comunicarà la seva citació. Fins a la seva finca, també es va traslladar el personal sanitari de l'Hospital Clínic de Màlaga que va haver d'atendre a la dona de les ferides rebudes. Ros va informar que a part d'haver-la agredit, la seva dona havia pres una gran quantitat de pastilles.

Juan Ros Alcaide va ser escollit senador el passat mes de novembre amb 11.080 vots, el 34% representant per la província de Ceuta, superant el seu rival del Partit Popular, David Muñoz Arbona amb pràcticament 2.000 vots menys. Ambdós són els únics representants de Ceuta a la Cambra Alta. De moment, Vox no s'ha pronunciat ni ha denunciat el seu representant polític. Altres formacions de la cambra sí que han reaccionat després de conèixer aquesta notícia, com és el cas de Junts per Catalunya, que ha demanat que entregui l'acta de senador.

No és la primera vegada que aquest partit d'ultradreta té entre les seves files a un maltractador. Carlos Aurelio Caldito, vicepresident del partit fins l'any 2018 a Badajoz, també va ser denunciat per violència de gènere. En aquest cas, la seva dona sí va decidir denunciar-lo en reiterades ocasions. Caldito es va presentar com una víctima de la justícia actual i va admetre que Vox ja coneixia amb anterioritat el seu historial delictiu.