Un grup de policies locals de Mataró han llançat greus amenaçes i insults contra l'independentisme en un xat privat, segons ha avançat La Vanguardia. Segons la informació publicada aquest divendres, diversos agents de la policia local haurien expressat la seva voluntat d'utilitzar les armes "per acabar amb el problema".

"Doneu-me una metralladora i acabo amb el problema", assegura un dels agents en el grup de WhatsApp d'on s'han extret aquestes afirmacions. "Una ràfega i correran com conills", afirma un altre. Un tercer policia assegura estar en contra de la violència, però "si per erradicar-la hi ha víctimes, és com a la guerra, moren innocents". Altres agents apunten que els independentistes "són els feixistes". "A la merda amb ells", afegeixen.

Un altre agent destaca la necessita de netejar el país de l'independentisme i "tornar a la normalitat". Un company seu dona suport a les tàctiques antiterroristes que practica la policia i insta a "detenir el terrorista que els anima, Torra". El més analític de tots ells apunta que "amb aquesta actitud [la dels independentistes] els tornaran a aplicar el 155 i els trauran les competències en institucions penitenciàries per evitar donar permisos als presos".

En un altre moment de la conversa, un dels policies esclata: "A la merda amb els indepes, no són companys", en una clara referència als agents que no tenen aquesta actitud tan espanyolista. Un altre proposa: "El que sigui indepe que es mengi els primers llocs a les manifestacions", mentre que un segon afegeix que "hauríem de fer com abans, anar-nos al bar, fotre'ns unes birres i que els 'enfadats' (independentistes) donin la cara, comencin a posar-se ferms i els trenquin la cara als que els fotin".

Obertura d'expedient informatiu

L'ajuntament de Mataró ha sortit al pas d'aquestes filtracions i ha menystingut la gravetat de l'afer assegurant que "no es pot desprendre ni la veracitat, ni l'autoria del contingut en uns missatges on no s'identifica als participants". 

A més, ha informat que l'alcalde, David Bote, ha demanat l'obertura d'un expedient informatiu per tal de recollir tota la informació possible al respecte. Així mateix, el consistori ha volgut destacar "l'objectivitat i neutralitat amb què els membres de la Policia Local de Mataró duen a terme les seves actuacions policials".