A dos milions d’euros de cost per setmana, el desplegament de policia espanyola a Catalunya per intentar reprimir les accions de protesta per la sentència del judici contra el procés independentista es perllongarà, com a mínim, fins a Cap d’Any. És a dir, el reforç de policies destinats d’urgència a Catalunya es quedarà a passar-hi el Nadal.

Així ho avança El Español, que assegura que la direcció de la Policia Nacional ja ha comunicat que la presència policial es mantindrà tot el mes de desembre, amb una data fixada al calendari, el 18 de desembre, quan s’ha de jugar a la capital catalana el partit de futbol entre el FC Barcelona i el Reial Madrid.

Els policies volen més diners

La situació ha disparat les reclamacions dels sindicats policials. Si fa uns dies representants de la Guàrdia Civil protestaven perquè els hotels destinats als membres del CNP eren de millor qualitat, ara el Sindicat Unificat de Policia (SUP) ha fet públiques les seves reclamacions, que passen, precisament, per un suposat greuge comparatiu amb els companys de la policia militaritzada.

El SUP sosté que si bé les remuneracions són similars entre els dos cossos, els agents del CNP s’exposarien a més situacions crítiques, mentre que els guàrdies civils es limitarien a protegir infraestructures crítiques.