El senador d'EH Bildu Jon Inarritu ha demanat explicacions al govern espanyol pels tuits penjats des del compte oficial de la Policia Nacional sobre dues manifestacions organitzades per l'entitat unionista Societat Civil Catalana el mes d'octubre a Barcelona. El senador descriu els tuits com a "propaganda política" argumentant que donaven suport a la manifestació i utilitzaven els hashtags dels organitzadors.

Gairebé dos mesos després, ha rebut la resposta del govern espanyol. Al text, neguen haver difós mai cap missatge polític i asseguren que els tuits que es van fer "alternaven el servei públic, la informació policial, els consells de seguretat i la sol·licitud de col·laboració ciutadana". També afegeixen que defensaven "els drets i les llibertats de tots els ciutadans i la legalitat".

Aquesta versió, però, contrasta amb el contingut dels tuits denunciats a la queixa del senador. En aquests missatges, celebraven "no estar sols", "perquè tots som un, tots som Espanya", amb imatges d'una de les manifestacions. També prometien "defensar l'Estat de Dret i la legalitat per tots, per la unitat i sensatesa".

A banda d'aquests, també van publicar altres tuits, fets un cop havien acabat les concentracions, on destacaven els "milers i milers de ciutadans" que hi havien assistit i incloïen hashtags dels organitzadors com #RecuperemElSeny o #8Oct. El compte oficial va tornar a tuitejar de la mateixa manera sobre una altra manifestació de SCC tres setmanes després, el dia 29 d'octubre. En les dues ocasions, també es compartien imatges aèries de les concentracions.

Aquell mes i posteriorment, hi ha hagut convocatòries a Barcelona que han aplegat un nombre de ciutadans més elevat, com les protestes de l'aturada de país del 3 d'octubre o la manifestació per la llibertat dels Jordis del 21 d'octubre. La policia, però, no ha tuitejat en aquests casos.