La policia espanyola ha aturat pel carrer al senador d’Esquerra Republicana Bernat Picornell i a altres representants del seu partit i d'EHBildu mentre es dirigien a la manifestació pel 25 d’abril, Dia del País Valencià, a la ciutat de València.

Agents del CNP han aturat al carrer al senador, al portaveu nacional de les joventuts del mateix partit, Pau Morales, a més d’altres activistes, als que han obligat a deixar un motllo per pintar llaços grocs i una bandera de l'arc de Sant Martí que el col·lectiu LGTBI fa servir per reivindicar-se.

La manifestació se celebra al voltant del 25 d'abril, però s’ha avançat a causa de la convocatòria electoral i les festes de Setmana Santa, segons Acció Cultural del País Valencià, els organitzadors. Milers de persones han desfilat pacíficament aquesta tarda sota el lema “Perquè no torne el passat. Continuem avançant”. Alguns incidents aillats, provocats per grupuscles ultres han puntejat la marxa.

Toni Gisbert, el secretari d'ACPV, ha dit a l’inici de l'acte que Acció Cultural demana als partits polítics la recuperació del senyal de TV3 al País Valencià, l'exigència de la competència lingüística per a l'accés a la funció pública i la participació plena en l'Institut Ramón Llull. També han fet propostes “de futur”, com una llei d'igualtat lingüística i la creació d'una conselleria de Cultura, segons informa Diari La Veu.

També ha cridat a participar en les eleccions del 28 d'abril per a aprofundir en el canvi iniciat pel “govern del Botànic”, l’aliança de PSOE, Podem i Compromís, als que ha avisat que “serem més exigents” si es reedita el pacte.

L'acte s'ha acabat amb la lectura d'una carta del President d'Òmnium i pres polític, Jordi Cuixart.