Novetats en el cas de Mònica Oltra, l'endemà de la seva dimissió com a vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera arran de la seva investigació per haver encobert, presumptament, els abusos sexuals d'una menor tutelada del seu exmarit. Segons informa El Periódico, agents de la Policia Judicial van registrar durant vuit hores la conselleria d'Igualtat, de la qual n'és titular Oltra, durant vuit hores tot just un dia abans que dimitís dels seus càrrecs. Concretament, l'ordre del registre hauria estat dictada pel Jutjat d'Instrucció 15 de València, el mateix que va obrir diligències va poc més d'un any per investigar si els funcionaris si la conselleria haurien desatès i prevaricat en ignorar les denúncies de la menor que va ser abusada per un educador, l'exparella d'Oltra. 

En aquest registre que es va allargar durant vuit hores, els agents van escanejar l'expedient complet sobre el as de la noia, obert l'agost del 2017, que l'Audiència de València ha considerat "parajudicial" i creat per "desacreditar a la menor". Es tracta, en definitiva, d'un text controvertit, ja que no se sap qui va demanar que s'obrís, però els funcionaris del departament han assegurat que en cap cas va ser Oltra qui ho va demanar. Això es contradiu amb el que va declarar l'ara ja exconsellera i líder de Compromís, ja que davant l'alta pressió per aquest cas va assegurar que sí que havia estat ella qui l'havia demanat. En unes declaracions del 7 de març, va dir: "Aquest informe, l'expedient, el vaig encarregar jo, deixin aquesta gent en pau. El vaig encarregar jo l'expedient informatiu perquè necessitava saber que havia passat, li ho vaig dir a la Directora General i ella em va dir: Descobreixin que ha passat". 

Informe polèmic

Aquestes paraules van generar una gran quantitat de titulars i ella mateixa les va voler matisar en un escrit de defensa davant el TSJ del País Valencià, en la que va justificar que la seva intervenció es va deure a "unes declaracions clarament condicionades per la sensació d'injustícia i importància que sentia en pensar que la imputació no era més que la instrumentalització penal que comportava posar en entredit la professionalitat de tots els treballadors que havien intervingut i també altres professionals". Amb tot, aquest expedient ja es troben en disposició de la policia judicial. 

No és l'únic que s'han emportat de la conselleria. En el registre també es van confiscar les dues instruccions originals, una que es remunta al 2004 i l'altre de 2012, en les que s'establia quin era el protocol d'actuació en cas de conèixer un abús a un menor, aportats pel Partit Popular. El primer a denunciar la situació va ser José Luis Roberto líder d'España 2000, un partit d'ultradreta, que a més exerceix d'advocat de la menor.