El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha demanat aquest dijous al PSOE d'explicar com pot ser que segueixi a la secretaria tècnica de la Policia Nacional l'inspector en cap José Ángel Fuentes Gago, suposadament vinculat a la policia política orquestrada pel PP, i que estigui fent oposicions per a comissari.

En una entrevista a Ràdio Nacional d'Espanya (RNE), el candidat d'Unidas Podemos a les eleccions generals ha lamentat que el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, digui que ja no hi ha "clavegueres de l'Estat" quan encara treballen els policies implicats en la presumpta trama contra Podemos durant el Govern del PP.

"El PSOE ha d'explicar per que Fuentes Gago està a la secretaria tècnica de la Policia i com pot ser que estigui fent oposicions per a comissari", ha dit Iglesias sobre aquest inspector en cap que, segons uns àudios, va oferir suposadament beneficis a un exministre veneçolà a canvi d'obtenir dades de Podemos amb l'objectiu d'evitar que arribessin al govern espanyol.

Medalles per als espies

"El senyor que l'acompanya en aquest enregistrament, García Catalán, va rebre una medalla per part de Rubalcaba l'any 2009 i continua treballant en la Policia. Li continuem pagant tots els espanyols", ha dit Pablo Iglesias amb referència a José Manuel García Catalán, que exercia com a cap en funcions de l'UDEF.

A més de recordar que el PSOE es va posicionar juntament amb PP i Cs per evitar que el presumpte capitost de la trama, l'excomissari José Manuel Villarejo, comparegués al Congrés dels Diputats, el líder de Podemos ha dit que aquestes tres formacions van utilitzar l'argumentari fals contra Podemos procedent dels informes que realitzava la policia política del PP.

"Era l'argumentari del PP, del PSOE i de Cs contra Podemos perquè no forméssim part del Govern", ha retret Pablo Iglesias.

El líder de Podemos també ha considerat "inversemblant" que l'anterior Govern del PP no sabés què feien els seus caps de Policía i ha dit que, encara que el procediment està sota secret de sumari, és molt difícil afirmar que "els caps" no sabien a què es dedicaven els responsables policials que ells mateixos van nomenar.

Iglesias ha retret també als líders polítics de la resta de partits el seu silenci davant de la presumpta trama per evitar que Podemos arribés al poder.