La Policia Nacional ha comunicat als responsables del digital moncloa.com que, per ordre judicial, han de lliurar abans de les 9 de les demà del dilluns 1 d'octubre els àudios que ha anat publicant del dinar de l'excomissari José Villarejo i l'actual ministra de Justícia, Dolores Delgado.

Fonts de moncloa.com han informat del lliurament d'aquesta comunicació, que respon a l'obertura d'una investigació per part del jutge de cas Tándem, Diego de Egea, per esbrinar si hi ha relació entre Villarejo o altres persones investigades en la causa i la filtració al digital d'aquest enregistrament.

El jutge requereix els responsables del web perquè, "com més aviat millor i en tot cas abans de les 9.00 hores del dilluns 1 d'octubre", lliurin al jutjat tots els àudios del dinar celebrat el 23 d'octubre de 2009.

També els sol·licita "tots els altres que tinguin en el seu poder en els quals hagi participat l'excomissari José Manuel Villarejo Pérez i que puguin afectar a la instrucció que segueix per aquest jutjat davant l'indicat comissari", segons l'escrit, a què ha tingut accés Efe.

Diligències secretes

El magistrat ha decidit avui incoar aquestes diligències prèvies amb caràcter secret per indagar l'origen de la filtració d'aquest àudio, corresponent a un dinar celebrat el 2009 al qual va anar Delgado, l'exjutge Baltasar Garzón i tres alts caps policials més, entre ells el mateix Villarejo.

Extractes de l'enregistrament d'aquest dinar han estat publicats aquesta setmana per moncloa.com, un diari digital amb seu al passeig de la Castellana de Madrid que va ser creat el passat 17 de setembre i està dirigit, segons explica la seva pàgina web, per Joaquín Vidal. Segons apareix al seu portal, el seu director general i editor és Alejandro Suárez Sánchez-Ocaña.