La Policia Local de Mataró ha detingut aquest dilluns un home després de pintar un llaç groc al pas de Sant Simó, al barri de l'Havana. Segons fonts de l'Ajuntament de la capital del Maresme, els fets s'han produït al voltant de les dotze del migdia quan un agent de la Policia Local ha vist aquest home, B. M. M., pintant un llaç "gros" en un dels murs del pas de Sant Simó i ha avisat una patrulla.

Posteriorment, els agents han vist l'home al carrer Rafael Carreras, al barri Rocafonda, i li han demanat que s'identifiqués després de cometre una infracció administrativa per fer una pintada en un espai públic però ell s'hi ha negat.

Davant la negativa, els agents li han reclamat que es dirigís a la comissaria a identificar-se però ha oposat resistència i els agents l'han detingut per un delicte de desobediència i se l'han endut emmanillat. El detingut portava una motxilla amb un esprai de color groc a dins.

Un cop a la comissaria, B. M. M. ha apel·lat al procediment de l'habeas corpus i el jutjat ha citat les parts per a les cinc d'aquesta tarda. Per ara, es desconeix la decisió de la jutgessa.