La Policia Nacional ha identificat els autors de tuits ofensius sobre l'accident aeri ocorregut ahir quan un avió Eurofighter es va estavellar a prop del seu destí, la base aèria d'Albacete, mentre tornava de participar en la desfilada de la Festa Nacional celebrat a Madrid.

Segons han informat fonts policials, han estat obertes diligències per un presumpte delicte d'odi contra tres persones que van publicar tuits ofensius sobre l'accident, en què va morir el capità de l'Exèrcit de l'Aire Borja Aybar, de 34 anys i natural de Puertollano (Ciudad Real). Les diligències seran presentades a la fiscalia d'odi per si els tuits fossin mereixedors d'actuacions judicials.

Un dels tres identificats és el coordinador del grup municipal republicà a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), Domingo Mir, que va demanar en un tuit controls d'alcoholèmia en l'aire, encara que posteriorment el va eliminar.

ERC ha obert un expedient disciplinari i ha suspès de militància amb efectes immediats Mir, que posteriorment va demanar disculpes "si el tuit és desafortunat" i va afegir: "Estic avergonyit. Em vull disculpar amb tothom que hagi pogut ofendre, en especial els amics i familiars de la víctima. Tot el suport i condol".

En un altre dels tuits que podrien ser constitutius d'un delicte d'odi, un altre internauta publica la informació de l'accident divulgada per una cadena de televisió i afegeix el següent comentari: "Oooooohhhhh...un 'ocellet' menys".