La Guàrdia Urbana de l'Hospitalet de Llobregat ha denunciat davant la fiscalia el portaveu del PDeCAT a l'Ajuntament de la població del Barcelonès, Jordi Monrós, per un cartell del sí al referèndum penjat a la caseta del partit instal·lada a la festa major de Bellvitge.

Segons detalla el PDeCAT en un comunicat, aquest diumenge al vespre, després de finalitzar un acte protagonitzat per la diputada del PDeCAT, Míriam Nogueras, la Guàrdia Urbana es va presentar a la caseta del partit per demanar que es retirés el cartell i davant d’aquest requeriment, Monrós va argumentar que “si el PSC de l’Hospitalet pot fer campanya per l’abstenció al referèndum, amb el famós Mingo, entenia que no hi havia cap problema a fer-la pel ".

Monrós va afegir que si es retiraven tots els missatges referents al referèndum, ell també ho faria. Posteriorment, les persones que estaven a la caseta del partit van començar a clamar “democràcia” i “votarem” i els efectius de la Guàrdia Urbana van abandonar el lloc. Aquest matí, Monrós ha rebut "la notícia que la Guàrdia Urbana ha presentat una denúncia a la fiscalia per tenir un cartell del ”.

Davant d'això, el portaveu del PDeCAT a l'Hospitalet considera que “es fa evident que el que està perseguit a Catalunya no és fer campanya pel referèndum, el que està perseguit i penalitzat és fer campanya pel ". "No em fa cap por la denúncia, el que realment em faria por és no poder lluitar per la democràcia i pels drets fonamentals del poble de Catalunya”.

Monrós ha criticat que “és inaudit que amb els problemes reals i importants que té l’Hospitalet, que n’hi ha i molts —com per exemple la crema de cotxes aquest cap de setmana a Santa Eulàlia—, la Guàrdia Urbana, amb el beneplàcit de l’alcaldessa de la ciutat, dediqui els seus recursos a prohibir la llibertat d’expressió”.