Les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat es converteixen, amb l'Exèrcit i la Monarquia, en les úniques institucions que aproven en l'últim sondeig realitzat per SocioMétrica per a El Español. Per contra, els votants suspenen els partits polítics, el Congrés i el Senat.

Les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, tanmateix, mantenen la seva imatge a prop del notable. Policia i Guàrdia Civil oscil·len, des de 2017, entorn del 7. L'Exèrcit camina un esglaó per sota: 6.

Els partits ja se situen en el 0,3 -sobre 10-, encara que a l'inici de 2017 ja collien un 1,2. El Congrés i el Senat són una mica per sobre, però també s'enquadren en el daltabaix|desfeta, la qual cosa prova la relació causa-conseqüència entre els polítics i les Cambres. Els seus números|nombres: un 1,1 i un 1 respectivament. Fa dos anys ja estaven per sota del 3.

Pel que fa la política, els governs obtenen un 2,3; i els ajuntaments, un 4,4. Convé destacar que les corporacions municipals, des de 2017, venien superant el 5. El Govern central, en aquest cas dirigit per Pedro Sánchez, no passa del 2,3, encara que Mariano Rajoy també va estar per sota del 3. 30 de cada 100 partidaris de Sánchez consideren que aquestes organitzacions han estat útils per al país. En Unidas Podemos, aquest percentatge és del 20,3%. En PP, Cs i Vox no supera el 2%.

L'enquesta s'ha realitzat en 1.100 enquestes mitjançant panell online, entre els dies 31 de desembre i 1 de gener.