L'operació de la policia política encaminada a la localització o fabricació de proves per incriminar els líders polítics de Podemos té connexions personals amb les operacions policials tèrboles a l'entorn dels casos Pujol, Bárcenas i Petit Nicolas. En concret, segons avança La Vanguardia, té nom i cognoms, l'inspector en cap Bonifacio Díez Sevillano, el qual estaria implicat en tots aquests casos.

Segons el mitjà citat, Díez Sevillano era un dels membres de l'anomenada policia política creada per l'exdirector general de la Policia Eugenio Pino durant el mandat de Jorge Fernández Díaz com a ministre de l'Interior. Mà dreta de Pino, Díez Sevillano va estar imputat pel pen drive dels Pujol en el marc de l'operació Catalunya, està investigat en l'operació Kitchen sobre el robatori de documents a l'extresorer del PP Luis Bárcenas i va sortir esquitxat en les indagacions policials del cas del petit Nicolás.

Segons les noves revelacions, Díez Sevillano hauria fet investigacions policials en la direcció adjunta operativa de la Policia (DAO) a l'esquena de jutges i fiscals amb un objectiu, afavorir políticament el PP a partir de la creació de proves falses contra la cúpula independentista en l'Operació Catalunya.

En el marc de la investigació parapolicial a Podemos, l'inspector es va reunir amb opositors veneçolans a la recerca d'informació sobre les finances del partit.