Polèmica actuació de la policia espanyola aquest divendres a la nit a Pamplona. Segons informa Naiz,  la policia va irrompre violentament en una kalejira (cercavila, en basc) de carnaval que s'estava celebrant al casc antic de la ciutat i on hi participaven diversos grups de joves, molts d'ells menors.

En un primer moment, els agents van aparèixer inesperadament a la zona i van començar a identificar a diversos joves d'entre 14 i 16 anys. En un dels carrers de la ciutat, la policia va irrompre de manera "molt violenta i fins al punt que gairebé van atropellar a la noia de 14 anys", informa el mitjà a partir de testimonis presencials.

La noia va caure a terra i va resultar ferida, però els agents, en lloc de atendre-la, la van traslladar amb una furgoneta a la comissaria de Pamplona, enmig de crits i crítiques per part de les persones que van presenciar els fets. Finalment, la jove va haver d'acabar sent traslladada de la comissaria a un hospital amb ambulància i encara continua ingressada.

Per denunciar els fets, s'ha convocat una concentració de suport a la menor ferida aquest migdia a Pamplona.

La policia diu que va caure sola

Segons fonts policials, els agents van intervenir perquè el grup de joves estava "produint danys en un establiment de jocs i als voltants". Asseguren que es van dur a terme identificacions però cap detenció. 

En el cas de la menor ferida, diuen que va sortir corrent "pels seus propis mitjans" i va ensopegar. Expliquen que, des de la policia espanyola, es va avisar una ambulància "que va atendre la jove ferida a l'exterior de la Prefectura de Policia Nacional de Pamplona" i, posteriorment, la va traslladar a dependències sanitàries.