La Policia espanyola ha decidit fer acte de reflexió i pensar en què va sortir bé i què malament durant l'acte electoral de Vox a Vallecas d'aquesta setmana. Els efectius policials que protegien els participants a l'acte del partit d'ultradreta van carregar amb duresa contra el miler de contramanifestants antifeixistes que s'oposaven a la presència de la troupé d'Abascal al seu barri. Una confrontació que es va saldar amb 35 ferits, 21 dels quals efectius del cos, i quatre detinguts, segons recull l'agència EFE. Però no van ser les úniques víctimes col·laterals: també es van trencar un munt de porres.

Així ho recull El Confidencial Digital, que assegura que un vídeo on es veu un agent a qui se li trenca la porra a mitjs actuació ha circulat entre els efectius del cos creant indignació entre els seus membres. Un malestar que ja han expressat a través de les xarxes socials tant el Sindicato Unificado de Policia (SUP) com la Confederación Española de Policía (CEP), els quals ha assegurat que demanaran informes de riscos laborals per comprovar l'efectivitat de les porres. 

TUIT SUP Madrid

SUP Madrid/Twitter

Segons recull el digital, els efectius policials denuncien que les noves porres són més rígides que les anteriors, però més fràgils. A més, asseguren que en lloc de doblegar-se en rebre un impacte, es parteixen.

Abascal, responsable dels incidents

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha sigut assenyalat per la policia espanyola com a responsable dels aldarulls a Vallecas. Segons fonts policials recollides pel diari ABC: "Si Abascal no hagués fet de policia, potser no hi hauria vint-i-un agents ferits". Segons aquestes fonts, un agent va demanar al líder d'extrema dreta que no creués el cordó policial, i aquest "va fer cas omís" als requeriments del policia.

L'ambient a la Plaça Roja de Vallecas estava molt crispat, però no s'havia passat de les paraules i els insults, fins que Abascal, va baixar de l'escenari, va creuar el cordó policial establert per a protegir els líders i simpatitzants de Vox i, segons agents policials, "es va dedicar a comptar els passos, a prendre mesures imaginàries a l'aire i a encarar-se amb els manifestants que tenia davant".

Imatge principal, càrregues de la Policia espanyola durant l'acte electoral de Vox a Vallecas / EFE