Diversos centenars de manifestants contra l'amnistia han tallat durant gairebé una hora el primer tram de l'autovia A-6, una de les principals entrades de Madrid, quan es dirigien cap al Palau de la Moncloa, seu de la Presidència del govern espanyol. Els manifestants formen part, en la seva majoria, de la multitud que aquest dissabte al matí s'ha manifestat a Cibeles en contra de l'amnistia, i després de la protesta bona part s'ha dirigit a Ferraz, carrer on s'ubica la seu del PSOE, i un altre grup ha començat a caminar en direcció a la Moncloa. Molts circulaven caminant entre els cotxes fins que han topat amb una barrera policial que els ha impedit de continuar el seu camí. Han aconseguit passar l'Arc de la Victòria des del carrer Princesa, però els agents els han tallat el pas a l'altura de l'avinguda Sèneca. La mobilització en direcció a la Moncloa s'ha promogut des d'algunes organitzacions properes a Vox, com Revuelta. Aquesta és una entitat que agrupa principalment a joves afiliats a Vox i que ha estat la precursora de les protestes durant les darreres dues setmanes a Ferraz.

🔴 Manifestacions contra l'amnistia a Madrid, avui, DIRECTE | Última hora de les protestes a Ferraz
 

 

Quan els manifestants s'han apropat als voltants del complex presidencial, agents de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) els han tallat el pas amb un cordó policial, tot i que han aconseguit arribar fins als voltants del complex de la Moncloa. La capçalera ha quedat concentrada en l'autovia a l'altura d'una les entrades als edificis governamentals, als quals s'accedeix per un ramal, i no han pogut avançar més. Alguns dels concentrats ha optat per realitzar una asseguda davant la impossibilitat de continuar avançant i, passades les 15.30 hores els assistents han començat a dispersar-se. Després, segons ha informat la Delegació del govern espanyol a Madrid, s'ha pogut restablir el trànsit. Entre els crits proferits pels manifestants, a més d'insults al president de l'executiu estatal també han preferit càntics com 'Sánchez, cabrón, asómate al balcón'.

Per altra banda, centenars de manifestants s'han dirigit cap al carrer Ferraz per començar una nova jornada de protestes davant la seu socialista. Segons informa Europa Press, en aquesta manifestació, en la qual es poden veure banderes d'Espanya i crits de "viva Espanya" o contra el president del govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez, s'ha iniciat després de finalitzar la protesta convocada en Cibeles per més d'un centenar d'organitzacions contra l'amnistia, una cita en la qual han participat el líder de Vox, Santiago Abascal, i el del PP, Alberto Núñez Feijóo. Així, la concentració a Ferraz compta amb la participació de diversos dels assistents a la cita de Cibeles, mentre diversos centenars han optat per deixar la concentració davant la seu socialista i dirigir-se cap al Palau de la Moncloa. En el seu camí han tallat el primer tram de l'autovia A-6 i han estat frenats per la Policia. De moment, en la protesta que continua a Ferraz, s'han pogut veure atacs d'alguns manifestants a la premsa present en el lloc.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!