L'Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC) i el Sindicat Unificat de Policia (SUP) han revelat avui descoordinació entre els cossos policials en l'operació dels Mossos que ha permès desmantellar el grup responsable dels atemptats gihadistes de Barcelona i Cambrils. Les dues centrals sindicals apunten com a exemple d'aquesta descoordinació "l'impediment d'accés a l'equip TEDAX de la Guàrdia Civil a la casa d'Alcanar després de l'explosió", però també revelen que la policia espanyola va amagar als Mossos informació molt determinant sobre l'imam de Ripoll.

El presumpte responsable de l'adoctrinament gihadista dels joves implicats en els atemptats, Abdelbaki Es Satty, que va morir en l'explosió del xalet d'Alcanar on el grup terrorista preparava els explosius per atemptar, era "deixeble d'un dels principals detinguts en l'operació de la Policia Nacional contra el terrorisme gihadista Chacal I l'any 2007".

Desconeixement

Segons un comunicat de l'AUGC i el SUP fet públic aquest dimecres les autoritats catalanes tenien "desconeixement" d'aquest fet, la qual cosa "evidencia una vegada més la vulneració flagrant dels acords de cooperació, aixií com el funcionament deficient dels mecanismes de comunicació entre les Forces i Cossos policials del nostre país", assenyala el text.

Es dóna el cas que el cervell dels atemptats de Barcelona i Cambrils va sortir amb una ordre d'expulsió de l'Estat espanyol de la presó de Castelló el 2014, on complia una condemna de 4 anys per tràfic de drogues. No obstant això, la va recórrer i un jutge li va atorgar l'empara. Això li ha permès de moure's amb total impunitat.