Un comissari de la Brigada provincial d'Informació de la Prefectura Superior de la Policia a Catalunya va intentar captar un simpatitzant de la CUP per fer de talp en la direcció de la formació. Segons informa avui dimarts La Directa, l'agent volia informació sobre el referèndum de l'1-O.

Davant d'aquests fets, la CUP ha registrat aquest matí una petició de compareixença a la comissió d’Interior del Parlament del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i del seu antecessor Juan Ignacio Zoido. La CUP exigeix explicacions sobre l’operatiu policial orquestrat per la Brigada d’Informació del Cos Nacional de Policia.

L'abril del 2017 el comissari, amb número de placa 74.977 i que respon a les inicials I.M.A., va convidar l'activista a dinar i li va oferir 700 euros perquè s'infiltrés en la cúpula de la CUP i li passés informació sobre l'organització del referèndum de l'1-O. Aquest policia l'havia detingut i interrogat l'home anys enrere. A més d'aquests diners fixes, el comissari li va assegurar que se li pagaria una quantitat extra si aconseguia alguna informació rellevant.

El policia també li va oferir suport en les seves tasques laborals i familiars perquè quedés alliberat i pogués dedicar-se a espiar la direcció de la CUP. L'home, que no és militant però simpatitza amb els anticapitalistes, va rebutjar la proposta, segons explica La Directa.

 

Es dona la circumstància que aquest mateix agent va intentar captar l'any 2016 un altre activista per espiar la CUP. També li van oferir diners i exercir influències en la causa que tenia oberta a l’Audiència Nacional.